Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

καθ.HAWKING: για το ΜΕΛΛΟΝ της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Ο καθηγητής Hawking, ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους στον κόσμο και από τους πιο καταξιωμένους επιστήμονες, σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN, εκτίμησε ότι η ανθρωπότητα δεν πρέπει να περιοριστεί στο να βλέπει το μέλλον της στον πλανήτη Γη, αλλά να εξερευνήσει το διάστημα καθώς εκεί θα βρει το μελλοντικό της σπίτι.
Αν και η όλη του στάση - ο τρόπος που αντιμετώπισε την αναπηρία του, η ενεργητικότητά του - δείχνουν έναν άνθρωπο που δεν του λείπει η δύναμη και η αισιοδοξία, οι προβλέψεις του για το μέλλον μας στη Γη, δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες.
Στη συνέντευξη που έδωσε, σημείωσε ότι δίνει προθεσμία στην επιβίωση της ανθρωπότητας στη Γη, όχι για πολλές ακόμη εκατονταετίες.
Συγκεκριμένα, είπε ότι "αν οι άνθρωποι μπορέσουν να επιβιώσουν στη γη για τα επόμενα 200 χρόνια και μάθουν εν τω μεταξύ να επιβιώνουν και σε άλλους πλανήτες, τότε το μέλλον μας θα είναι λαμπρό". "Πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα το μέλλον της φυλής των ανθρώπων, πρέπει να είναι στο Σύμπαν. Θα είναι πολύ δύσκολο να αποφύγουμε μια καταστροφή στον πλανήτη Γη για τα επόμενα 100 χρόνια. Αυτό ισχύει ακόμη λιγότερο για τα 1000 ή ένα εκατομμύριο χρόνια. Το ανθρώπινο είδος δεν πρέπει να επαφίεται για την επιβίωσή του μόνο στη Γη. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα την καταστρέψουμε πριν βρούμε τρόπους να επιβιώνουμε αλλού" δήλωσε ο Hawking.
O Hawking είναι διάσημος για την έρευνά του όσον αφορά τις μαύρες τρύπες και τη γένεση του Σύμπαντος. ΄
Εχει λάβει πολλές πολύ σημαντικές διακρίσεις και από το 1979 διδάσκει εφαρμοσμένα μαθηματικά και θεωρητική φυσική στο πανεπιστήμιο του Cambridge.
Το πανεπιστήμιο αυτό κατέχει την Λουκασιανή έδρα των Μαθηματικών, μία θέση την οποία κατείχε κάποτε ο επιστήμονας που ανακάλυψε τη βαρύτητα Isaak Newton.  
 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια