Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Είσαι δημόσιος υπάλληλος; Είσαι στη λίστα των απολύσεων!!!

Με το άγχος της απόλυσης θα ζουν το επόμενο διάστημα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι αφού ο κο Τόμσεν και οι συνεργάτες του έρχονται κρατώντας στα κιτάπια τους … νέα «μαχαίρια»!!
Μπορεί ο κύριος Στουρνάρας να αρνείται τα περί απολύσεων στο Δημόσιο, ωστόσο οι τροικανοί φαίνεται πως έχουν άλλες διαθέσεις κυρίως....

εξαιτίας των καθυστερήσεων που καταγράφονται στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης!

Ποιοι θα ανοίξουν πρώτοι την πόρτα της εξόδου;
Πρώτοι στη λίστα… προς αποχώρηση είναι περίπου 5.500 υπάλληλοι και πέραν των επίορκων (που θα δουν την εξόδο λόγω πειθαρχικών διαδικασιών) είναι οι αδικαιολογήτως απόντες λόγω ψυχολογικών ή άλλων προβλημάτων και όσοι έχουν δηλώσει ψευδή προσόντα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 2.000 υπαλλήλους, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το 2012 και δεν έχουν ακόμη μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες, καθώς και για άλλους 3.500 εργαζομένους, οι οποίοι κρίνονται ως πλεονάζοντες μετά και τον περιορισμό των οργανικών μονάδων σε… τέσσερα υπουργεία!!! (Εργασίας, Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας - Θράκης).

Πρακτικά αυτό συνεπάγεται την υπαγωγή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας, το οποίο όμως οδηγεί μετά την πάροδο ενός έτους, κατά το οποίο οι υπάλληλοι λαμβάνουν το 75% των βασικών αποδοχών τους, στην απομάκρυνση από το Δημόσιο εφόσον δεν υπάρξουν κενά σε άλλες υπηρεσίες. Ειδικά, αν λάβουμε υπόψη πως ήδη στην ουρά για τοποθέτηση στα όποια κενά περιμένουν ήδη περίπου 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι οι 2.000 υπάλληλοι που μπήκαν οριζόντια στο καθεστώς διαθεσιμότητας (όσοι ήταν Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αορίστου χρόνου σε διοικητικές θέσεις) καθώς και οι περίπου 500 υπάλληλοι που πλεονάζουν από τα δύο πρώτα υπουργεία (Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος), για τα οποία εγκρίθηκαν νέα οργανογράμματα!

Παράλληλα, στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, από τα οργανογράμματα, που εγκρίθηκαν προκύπτει μείωση των δομών κατά 37% στο υπουργείο Εργασίας, κατά 58% στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά 28% στο υπουργείο Δικαιοσύνης και κατά 53% στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να εξοικονομηθούν 18.000.000 ευρώ!

Μετά από αυτά, το σίγουρο είναι πως αυτή η χρόνια θα μείνει αξέχαστη για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους !!!!
ampouloukia

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια