Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ψαλίδα: αντίο για πάντα

Στο παρελθόν οι γυναίκες για να ξεφορτωθούν την ψαλίδα έκαιγαν τις άκρες τους έτσι ώστε να θεραπεύσουν τα μαλλιά τους, αν και το μόνο που πετύχαιναν με αυτόν τον τρόπο ήταν να καταστρέφουν την τρίχα τους.

Εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα και να ξεχάσεις μια για πάντα τις σπασμένες άκρες!:


Πώς δημιουργείται η ψαλίδα
Ο τρόπος που περιποιείσαι τα μαλλιά σου σε συνδυασμό με τον τύπο τους, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ψαλίδας.
Έχε κατά νου ότι όταν βουρτσίζεις τα μαλλιά σου όσο είναι ακόμη βρεγμένα, αυξάνεις τις πιθανότητες να δημιουργηθεί ψαλίδα στα μαλλιά σου.
Φυσικά, οι τεχνικές εργασίες όπως βαφή, ανταύγειες, περμανάντ αδυνατούν την τρίχα σου κάνοντας την ευάλωτη στο μόνιμο εχθρό σου: την ψαλίδα!
Το κοντίσιονερ και η μάσκα μαλλιών είναι απαραίτητα προϊόντα, στην περίπτωση που βάφεις τα μαλλιά σου και καλό είναι να τα χρησιμοποιείς σε κάθε σου λούσιμο! Βέβαια, μπορεί ορισμένα προϊόντα από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο να "γιατρεύουν" προσωρινά την ψαλίδα, μόλις όμως λουστείς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξανακάνει την εμφάνιση της στα μαλλάκια σου!
Ακόμη το πιστολάκι μαλλιών και γενικά οι συσκευές φορμαρίσματος ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη δημιουργία της ψαλίδας, λόγω του θερμού αέρα!
Πώς θα την εξαφανίσεις

Α. Πες ναι στη σιλικόνη
Ενα σέρουμ με διπλή δράση (που περιέχει σιλικόνη) ή απλά οι σταγόνες σιλικόνης θα βοηθήσουν έστω και προσωρινά τα μαλλιά σου, εξαφανίζοντας την ψαλίδας στις άκρες.
Μετά το λούσιμο άπλωσε σταγόνες σιλικόνης ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις άκρες σου.

Β. Το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο για τη σαλάτα
Το ελαιόλαδο εκτός από νοστιμιά στο φαγητό σου, μπορεί να θεραπεύσει όπως και οι σταγόνες σιλικόνης έστω και προσωρινά τις κατεστραμμένες σου άκρες.
Δε χρειάζεται να απλώσεις μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου στα μαλλιά σου και στο τέλος να δείχνεις σχεδόν άλουστη, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις μια μικρή ποσότητα στις άκρες σου και στη συνέχεια να στεγνώσεις τις άκρες σου.

Γ. Το κούρεμα και τα μάτια σου
Παρά το ότι όλα τα προηγούμενα βήματα είναι πολύ αποτελεσματικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι το κούρεμα είναι αυτό που θα σου χαρίσει πιο άμεση απαλλαγή από την ανεπιθύμητη ψαλίδα!
Ξεφορτώσου τις καταστραμμένες άκρες και βρες τη χαμένη σου λάμψη με το να είσαι πιστή στο ραντεβού σου με τον κομμωτή σου κάθε 6-8 εβδομάδες έτσι ώστε να μην ξαναδείς την ψαλίδα ούτε ζωγραφιστή!

Δ. Ξέχνα το πιστολάκι
Άφησε τα μαλλάκια σου να στεγνώσουν φυσικά και θα δεις ότι θα αλλάξει κατά πολύ η ποιότητα και η όψη τους. Το πιστολάκι, το ψαλίδι ή το ισιωτικό μαλλιών ακριβώς επειδή "ψήνουν" την τρίχα σου, δημιουργούν έντονα κατεστραμμένες άκρες.

Ε. Στην υγειά σου
Όπως έχουμε ξαναπεί η υγεία σου επηρεάζει και τα μαλλάκια σου! Αν ξεχνάς να ενυδατώνεσαι και να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, το πιο πιθανό είναι να έχεις ξηροδερμία ενώ οι κατεστραμμένες άκρες θα κάνουν πιο γρήγορα την εμφάνιση τους!
Αν δεν ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή (αν δηλαδή δεν καταναλώνεις πολλά φρούτα, λαχανικά κ.λ.π.), τα μαλλιά σου θα δείχνουν θαμπά με αποτέλεσμα να έχουν την τάση να δημιουργούν ψαλίδα!

Τρικ: αν θέλεις μαλλιά χωρίς ψαλίδα αλλά δεν προλαβαίνεις να κάνεις όλα τα παραπάνω,φρόντισε να ισιώσεις τα μαλλιά σου αφού η ψαλίδα δείχνει ακόμη πιο έντονη σε σγουρά ή σπαστά μαλλιά!
womenonly.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια