Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γυναικομαστία έχει χτυπήσει το Γερμανικό Στρατό

Η φρουρά του υπουργείου Άμυνας, το πιο επίλεκτο σώμα του γερμανικού Στρατού, που πρωταγωνιστεί σε όλες τις επίσημες τελετές της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, πάσχει από... γυναικομαστία. 
 Και μάλιστα μόνο στον αριστερό μαστό.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες....
το 75% των περίπου 1.800 στρατιωτών που αποτελούν τη φρουρά παρουσιάζουν αυτό το φαινόμενο λόγω μίας άσκησης που πραγματοποιούν καθημερινά, κατά την οποία χτυπούν με δύναμη το όπλο τους στο αριστερό τους στήθος.
Η επανάληψη αυτής της κίνησης ενεργοποιεί ορμόνες που προκαλούν την αύξηση του ιστού στην περιοχή του μαστού. «Υπάρχει μία άμεση συσχέτιση ανάμεσα στη δραστηριότητα των στρατιωτών και στην ανάπτυξη του αριστερού τους μαστού», εξηγεί ο Μπιορν Κράπολ, υπεύθυνος πλαστικής χειρουργικής στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Βερολίνου. «Πρέπει να αλλάξουν την άσκησή τους», τονίζει ο γιατρός.
Η γυναικομαστία στους άντρες δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, αλλά η συχνότητα με την οποία εμφανίζεται στο συγκεκριμένο σώμα του γερμανικού Στρατού είναι εντυπωσιακή.
Συχνά η γυναικομαστία προκαλείται από μία ανισορροπία ανάμεσα στα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων. Σε κάποια περιστατικά προκαλείται από τραυματισμό στο στήθος. Στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλείται από υπερβολικό βάρος, οπότε η αύξηση της μάζας του στήθους οφείλεται μόνο στην τοπική εναπόθεση λίπους.
 Συχνότερη είναι η εμφάνισή της στους εφήβους, ηλικίας 12-15 ετών, λόγω ορμονών, αλλά υποχωρεί έπειτα από ένα-δύο χρόνια.
Όμως, στην περίπτωση των Γερμανών στρατιωτών, οι επιστήμονες δεν έχουν καταλάβει ακόμη πώς λειτουργεί ο μηχανισμός που ενεργοποιείται από το χτύπημα του όπλου στο στήθος και αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών στον οργανισμό.

Η γυναικομαστία θεραπεύεται με χειρουργική επέμβαση.
Εύη Ελευθεριάδου

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ψευδή γυναικομαστία, που παρατηρείται σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα και οφείλεται στη συσσώρευση λίπους, και στην αληθή γυναικομαστία, όπου διογκώνεται ο ίδιος ο αδένας του μαστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή