Με τα κόκκινα κρυσταλλικά ροδοπέταλα θα εντυπωσιάσετε σίγουρα τον/την αγαπημένο/η σας.
Σας προτείνουμε αυτό να είναι το γλυκό καλωσόρισμα την ημέρα της αγάπης, του Αγίου Βαλεντίνου.
* Υλικά για 60 ροδοπέταλα:
6 τριαντάφυλλα μεγάλα.
2 ασπράδια αυγών.
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη.
10 ml ροδόνερο.
* Τρόπος παρασκευής:
>Διαχωρίζουμε προσεκτικά τα ροδοπέταλα από κάθε τριαντάφυλλο και κρατάμε τα 60 μεγαλύτερα.
> Αναμιγνύουμε τα ασπράδια των αβγών με το ροδόνερο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
> Με ειδικό πινελάκι αλείφουμε ελαφρά τα ροδοπέταλα με το μείγμα των αβγών.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
> Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, αρκεί να μην υπάρχει υγρασία. Στεγνώνουν ευκολότερα κοντά στα καλοριφέρ.
Chef Jean Michel Larain.
Σας προτείνουμε αυτό να είναι το γλυκό καλωσόρισμα την ημέρα της αγάπης, του Αγίου Βαλεντίνου.
* Υλικά για 60 ροδοπέταλα:
6 τριαντάφυλλα μεγάλα.
2 ασπράδια αυγών.
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη.
10 ml ροδόνερο.
* Τρόπος παρασκευής:
>Διαχωρίζουμε προσεκτικά τα ροδοπέταλα από κάθε τριαντάφυλλο και κρατάμε τα 60 μεγαλύτερα.
> Αναμιγνύουμε τα ασπράδια των αβγών με το ροδόνερο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
> Με ειδικό πινελάκι αλείφουμε ελαφρά τα ροδοπέταλα με το μείγμα των αβγών.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
> Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, αρκεί να μην υπάρχει υγρασία. Στεγνώνουν ευκολότερα κοντά στα καλοριφέρ.
Chef Jean Michel Larain.
0 Σχόλια