Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Θανάσης Τσαλταμπάσης

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου το 1981 στην Θεσσαλονίκη
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονική.
Από μικρός έπαιρνα μέρος σε θεατρικές ομάδες της γειτονιάς μου.
Το 1996 έπαιξα στην “Μελωδία της Ευτυχίας” με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στη Θεσσαλονίκη.
Το 1999 πέρασα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα....

Μηχανολόγων Μηχανικών. Εκεί έπαιζα σε διάφορες ερασιτεχνικές παραστάσεις αλλά και επαγγελματικά με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης.
Παράλληλα έκανα χιουμοριστικές εκπομπές σε τοπικό σταθμό, των οποίων είχα την συνολική επιμέλεια (κείμενα, παρουσίαση, σκηνοθεσία, μοντάζ)
Το 2005 ήρθα στην Αθήνα για να κάνω το όνειρο μου. Φοίτησα στην δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδoσιάδη. Από το 2006 ασχολούμαι επαγγελματικά ως ηθοποιός.
Έχω κάνει πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις για γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας, έχω παίξει στις σειρές “Λούφα και Παραλλαγή” (ΝΕΤ), “7 Θανάσιμες πεθερές” (Mega), “Πολυκατοικία” (Mega),”Ευτυχισμένοι μαζί” (Mega), “Λάκης ο γλυκούλης” (Mega), “Πίσω στο σπίτι” (Mega).
Στο κινηματογράφο έχω πρωταγωνιστήσει στις ταινίες “Λούφα και απαλλαγή,Ι4″ του Β.Κατσίκη, “Ηλίας του 16ου” του Ν.Ζαπατίνα με τον Πέτρο Φιλλιπίδη και “Λάρισα εμπιστευτικό” του Στ. Μαρκίδη.
Έχω δανείσει την φωνή μου σε ταινίες και σειρές animation, όπως “Ψηλά στον ουρανό”, “Μπομπ ο Σφουγγαράκης”, “Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος” και “Εγώ ο Απαισιότατος”.
Έχω βραβευτεί τρείς φορές : βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου άντρα ηθοποιού STATUS, βραβείο “Χρυσή Αφροδίτη” για την ερμηνεία στην ταινία “Λούφα και απαλλαγή” και βραβείο διαφήμισης για την διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας.
Επίσης, έχω παρουσίασει το τηλεπαιχνίδι “SUMUSU” στο Mega, ενώ στο θέατρο συμμετείχα στις εξής παραστάσεις: “Υπηρέτης δυο αφεντάδων” (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Κοζάνης, 2005), “Η Φάρμα των ζώων” (σκηνοθεσία Δ.Αδάμης, 2006-2007), “Κωμειδυλλίου Ανάμνησης γλυκεία” (Ημέρα του ηθοποιού, 2006), “Ο Μπακαλόγατος” (σκηνοθεσία Πέτρος Φιλιππίδης, 2007-2010), “Μήδεια του Μποστ” (σκηνοθεσία Πέτρος Φιλιππίδης, καλοκαίρι του 2009), “Μαύρη Κωμωδία” (σκηνοθεσία Π. Φιλιππίδης).
Ο πολύ γνωστός πλέον ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης ,που τον γνωρίσαμε μέσα από επιτυχημένες σειρές, μιλάει για τα επαγγελματικά του σχέδια , για το πως βιώνει ο ίδιος την κρίση αλλά και για τις σχέσεις του με τις γυναίκες...
Απολαύστε τον...
- Θανάση καλησπέρα..Μια επιτυχημένη σεζόν για σένα ,τόσο τηλεοπτικά με το «Πίσω στο σπίτι» όσο και θεατρικά με το «Μήλο» αλλά και κινηματογραφικά με το ¨Λάρισα εμπιστευτικό¨, έφτασε στο τέλος της…Τι εντυπώσεις σου άφησε?
H αλήθεια είναι ότι είναι μια χρονιά με δουλειά , με πολύ τρέξιμο , με πολύ χαμηλότερες απολαβές από άλλες χρονιές αλλά ευτυχώς μπόρεσα να βγάλω την χρονιά μου, γιατί πολύς κόσμος δεν κατάφερε να την βγάλει.. περνάει πολύ δύσκολα και εγώ περνάω δύσκολα αλλά ευτυχώς ήταν δημιουργικός ο χειμώνας και ελπίζω έτσι να συνεχίσει. Θεωρώ ότι αξίζω που μου συμβαίνουν κάποια πράγματα αλλα είμαι και τυχερός γιατί και άλλοι συνάδερφοι είναι άξιοι και ταλαντούχοι αλλα νιώθω ότι είμαι και τυχερός.
- Ηταν ανακούφιση το γεγονός ότι σε μια τοσο κρίσιμη περίοδο για τους ηθοποιούς εσύ δούλεψες και στην τηλεόραση και στο θέατρο?
Σίγουρα ήταν ανακούφιση αλλα δεν παύει να με απασχολεί και το τι κάνουν οι συνάνθρωποι μου και ο περίγυρος μου , οι φίλοι μου.... όλοι έχουνε προβλήματα και εγώ ακόμα αν και δουλεύω μην φανταστείς ότι περνάω καμια ζωή χαρισάμενη . Ευτυχώς ζω αξιοπρεπώς αλλά όχι κάτι παραπάνω οπότε δεν μπορώ να ανακουφιστώ και να χαρώ αυτό που μου συμβαίνει γιατί υπάρχει ο αντίποδας της κρίσης που και εμενα με ρίχνει αλλά αισιοδοξώ και δεν το βάζω κάτω και πιστεύω θα έρθουν καλύτερα χρόνια.
- Είναι λαμπερός ο κόσμος της showbiz πια ή έχει επέλθει η πλήρης απομυθοποίηση της?
Ποτέ δεν πίστευα στον όρο αυτό της showbiz , ούτε και πολυδεχόμουνα τον όρο celebrity και δεν μου αρέσει κιόλας. Το να γίνεις γνωστός μέσα πραγματικά από την δουλειά σου το θεωρώ λογικό αλλα αυτή η showbiz που φοράει λιγότερα ρούχα και γίνεται γνωστός κάποιος , όχι, ποτέ δεν με συγκινούσε και δεν με ενδιέφερε.

- Εσύ έχεις γίνει γνωστός με το να κάνεις τον κόσμο να γελάει...
Ναι έχω μια έφεση στην κωμωδία νομίζω...
- Πιστεύεις ότι σε βάζει σε μανιέρα αυτό το πράγμα???
Καταρχήν να σου πω ότι η μανιέρα είναι μια ιταλική λέξη η οποία σημαίνει κάτι θετικό και είναι καλο να έχει κάποιος ηθοποιός μανιέρα, με την έννοια να είναι αναγνωρίσιμος από τον κόσμο , χαρακτηριστικός δηλαδή για το παίξιμο του.... από την άλλη εγώ προσπαθώ να αποφύγω την μανιέρα με την κακή έννοια και αντιμετωπίζω κάθε ρολο διαφορετικά , φροντίζω να διαφοροποιώ τον τρόπο που παίζω. Μου αρέσει πάρα πολύ η κωμωδία και εύχομαι να μπορώ μέχρι τα βαθιά μου γεράματα να μπορώ να παίζω .
- Ακολουθείς τα "θέλω" ή τα "πρέπει" σε αυτή τη δουλειά? Εχεις θυσιάσει ποτέ τα "θέλω" σου?
Ευτυχώς μέχρι στιγμής συμπίπτουν με τα θέλω μου και τα πρέπει αλλά φυσικά επειδή το κάνω επάγγλμα και βιοπορίζομαι από αυτό ψάχνω πάντα να υπάρχει ένα θέλω ....δεν μπορώ να μείνω μια χρονιά χωρίς δουλειά και να μην μου κάνω τίποτα , δεν έχω αυτή την πολυτέλεια οπότε φροντίζω να ψάχνομαι μέχρι να βρίσκω αυτό που θέλω.
- Πόσο και με ποιον τρόπο σε έχει αλλάξει σαν άτομο η ενασχόληση σου με τη showbiz και η δημοσιότητα που την ακολουθεί?
Το μονο που άλλαξε είναι ότι καλυτέρεψαν λίγο τα οικονομικά μου τα οποία και πάλι τώρα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα . Σαν άνθρωπος δεν νομίζω ότι άλλαξα και οι φίλοι μου είναι οι ίδιοι , η ζωή μου είναι πάνω κάτω ίδια με λίγο περισσότερες υποχρεώσεις.... δεν έχω αλλάξει καθόλου σε αυτό το θέμα.
- Βλέπουμε star όπως η Amy Winehouse ,να χάνουν τη μπάλα από τα ναρκωτικά και το ποτό. Έχεις νιώσει ποτέ να ακροβατείς σε ένα σκοινί αυτοκαταστροφής?
Είμαστε μια πολύ μικρή χώρα ....αυτά συμβαίνουν σε άτομα που απευθύνονται σε μια τεραστια αγορά , στην παγκόσμια αγορά ... ελάχιστα είναι τα παραδείγματα στη δικιά μας χώρα. Το να χάσω την μπάλα , όχι δεν νομίζω ότι την έχασα ποτέ γιατί είχα γερές βάσεις από την οικογένεια μου και μπορούσα να την χρησιμοποιήσω ....θα μπορούσα να την χάσω αν δεν είχα βάσεις . Είναι λίγο επικίνδυνη η αναγνωρισιμότητα και η δημοσιότητα γιατί ξαφνικά νομίζεις ότι είσαι κάποιος , σου μιλάνε όλοι σαν να είσαι καλύτερος από τους άλλους , σε προσέχουν και αρχίζεις και αισθάνεσαι ότι έχεις κάτι παραπάνω αλλα η ουσία είναι οτι κανείς που απευθύνεται σε πολύ κόσμο δεν έχει το κάτι παραπάνω .εγώ έτσι το έχω φιλοσοφήσει.
- Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του επαγγέλματος σου?
Το ότι εκφράζομαι και γεμίζω σαν άνθρωπος από αυτή την δουλειά , δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς . Πάντα ήθελα να παίζω και τώρα που το κάνω και επάγγελμα με γεμίζει ακόμα περισσότερο.

- Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να κανεις κάτι άλλο???
Νομίζω πως όχι ...τώρα αν χρειαζόταν θα το έκανα αλλα τώρα πλέον δεν μπορώ να φανταστώ τον ευατό μου αλλου.
- Θεωρείς ότι δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί, οι ηθοποιοί έχουν πλέον μέλλον στην Ελλάδα? Με την κατάσταση που επικρατεί στην ελλάδα τι συναισθήματα σου δημιουργεί όλο αυτό???
Μια ανασφάλεια μου δημιουργεί για το μέλλον , και για το δικό μου και για όλων ....δεν ξέρω πλέον ποιον να εμπιστευτώ γιατί βλέπω λόγια ανθρώπων που είναι στην πολιτική , πριν να μπούμε σε αυτή την κατάσταση με πείθαν τότε ότι τα πίστευαν αυτά που έλεγαν και αυτοί οι άνθρωποι μας έφεραν ως εδώ , άρα μεγάλη ανασφάλεια .... δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτώ και με πιο τρόπο και τι θα κάνει αν τον εμπιστευτώ . Δεν ξέρω και στη ριζα του πως θα λυθεί αυτό το πρόβλημα γιατί εκεί πιστεύω ότι πρέπει να το βαρέσουμε , στη ρίζα του , αλλα και εγώ δεν έχω και τις γνώσεις , περιμένω από το ένστικτο μας, την ενημέρωση που παίρνουμε ,την ψήφο μας...
- Eίσαι νέος άνθρωπος..τι συμβουλές δίνεις στην απογοητευμένη νεολαία ? Υπάρχει διέξοδος απο την κρίση? Είμαστε η γενιά του καναπέ?
Εγώ δεν νιώθω ότι είμαστε η γενιά του καναπέ καθόλου , πχ κάθε μέρα έχουμε πορείες . Ίσως το ότι ζούμε στην γενιά της τεχνολογίας μας έχει κάνει να είμαστε πιο πολύ του σπιτιού αλλα δεν το νομίζω. ...όταν χρειαστεί αντιδράμε και έχουμε και συναίσθημα και έχουμε και πολλά πράγματα που ίσως οι εποχές που ζούμε μας τα στερούν από το να βγούνε προς τα έξω γιατί η αλήθεια είναι ότι, όταν δεν έχεις 2 ευρώ για ένα καφέ θα μείνεις στον καναπέ σου , το ότι μένεις στον καναπέ δεν σημαίνει ότι δεν είσαι έτοιμος να πεταχτείς από τον καναπέ και να πολεμήσεις για τα θέλω σου....δεν ξέρω τι να συμβουλέψω , να πάρουμε την ζωή στα χερια μας , να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας που κανένας δεν μπορεί να μας τα στερήσει, να αισθανθούμε ολοκληρωμένοι και με λιγότερα υλικά αγαθά ....φτάσαμε σε σημείο να μην μπορούμε να βγούμε χωρίς την τάδε μάρκα παπουτσιών. Έχουμε αρχίσει βέβαια και συναιτιζόμαστε όλοι και φαίνεται γιατί και αυτός που έχει κάτι ντρέπεται να το δείξει και αυτό είναι ένα από τα καλά της κρίσης.... πιστεύω ότι θα είμαστε η γενιά που θα αλλάξει την ιστορία.
- Να αλλάξουμε κλίμα...Με τα social networks και τους θαυμαστές ασχολείσαι , επικοινωνείς με τον κόσμο?
Έχω στο facebook ένα fun group που το έχουνε κάποιοι γνωστοί μου που το λειτουργούνε ...τα υπόλοιπα που υπάρχουν δεν είναι δικά μου....απαντάω στους θαυμαστές σε αυτό το group όταν μπορώ αλλα δεν έχω και την τρελή σχέση, δηλαδή είμαι λίγο πιο ρομαντικός.

- Πως αποφορτίζεσαι ?
Με αποφορτίζει η ίδια η δουλειά μου και με θεωρώ ευλογημένο σε αυτό το θέμα γιατί αυτό που θα έκανα για να ξεσπάσω το κάνω ως επάγγελμα ... μπορώ επίσης να αποφορτιστώ με έναν καφέ με τους φίλους μου , ένα dvd σπίτι , πιο πολύ χαλαρώνω,είμαι πολύ ήρεμος γενικά.
- Με τις γυναίκες πως τα πας ? είσαι πιο δύσπιστος , σκέφτεσαι ότι μπορεί να σε πλησιάζουν για τον ηθοποιό Τσαλταμπάση και όχι για τον θανάση ενδεχομένως?
Καλά το ξέρω αυτό , τις περισσότερες φορές κάποια που θα έρθει να μου μιλήσει φαίνεται ότι έρχεται επειδή με ξέρει.... βεβαια και αυτό στοιχείο του εαυτού μου είναι , δεν το αποποιούμαι ...ελέγχω πρώτα , είμαι λίγο επιφυλακτικός στις σχέσεις πλέον.και στις φιλικές σχέσεις.

- Για την επόμενη σεζόν έχεις κλείσει κάτι που να είναι ανακοινώσιμο?
Θα πάμε περιοδεία με "το μήλο" σε όλη την Ελλάδα ..επίσης ξεκινάω γυρίσματα τον Ιούνιο για μια ταινία στον κινηματογράφο του Νίκου Ζαπατίνα , η οποία θα βγει το χειμώνα λογικά και θέατρο ξεκινάω προβες με σκηνοθέτη το Βλαδιμηρο Κυριακίδη

- Τηλεοπτικά θα σε απολαύσουμε κάπου???
Τηλεοπτικά πάει για δεύτερη σεζόν το "Πίσω στο σπίτι" , πήραμε το πράσινο φως.
 tuned.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια