Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΙ

Το φετινό χειμώνα, η αύξηση των τιμών του πετρελαίου έχει οδηγήσει το 75% των Ελλήνων στην αναζήτηση διαφορετικών μέσων θέρμανσης.
Από τα ενεργειακά τζάκια και τις ξυλόσομπες μέχρι τις διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη, γεγονός που....

προκαλεί συχνά σύγχυση στους καταναλωτές.
Μία από τις λύσεις που προσφέρονται για ν΄αντικαταστήσουν τα σώματα του καλοριφέρ, είναι οι θερμοπομποί.
Πρόκειται για ηλεκτρικές συσκευές οι οποίες δέχονται από το κάτω μέρος τον ψυχρό αέρα του δωματίου και τον ζεσταίνουν. 
Έπειτα, ο θερμός πλέον αέρας διαχέεται στην ατμόσφαιρα χωρίς αερόθερμο αλλά με τη φυσική ροή του, μέσω των ειδικών πτερυγίων του θερμοπομπού.
Οι θερμοπομποί είναι ιδιαίτερα βολικές συσκευές, καθώς αρκεί να τοποθετηθούν στον τοίχο και να μπουν στην πρίζα. Διαθέτουν μεμονωμένο θερμοστάτη, κι έτσι κάθε σώμα μπορεί να ρυθμίζεται σε διαφορετική ένταση, ή και να μη λειτουργεί.
Το κόστος αγοράς βρίσκεται γύρω στα 200 ευρώ για έναν θερμοπομπό των 1500 W, ενώ η κατανάλωση σε ρεύμα είναι αρκετά χαμηλή, και κοστολογείται από περίπου 0,07 ευρώ την ώρα.
Ο χρόνος που χρειάζεται για να φτάσει το δωμάτιο στην επιθυμητή θερμοκρασία με θερμοπομπό, είναι περίπου 30 λεπτά.
Ένα ακόμη θετικό στοιχείο του θερμοπομπού είναι η ποιότητα της ζέστης που αναδύει.
Επειδή δεν λειτουργεί με βεντιλατέρ, δεν ξηραίνει τον αέρα όπως τα αερόθερμα και τα κλιματιστικά, αλλά ζεσταίνει το χώρο διατηρώντας την ατμόσφαιρα υγιεινή.
Το γεγονός αυτό τον καθιστά ιδανικό για χώρους που φιλοξενούν ηλικιωμένους, παιδιά και άτομα που πάσχουν από άσθμα.
Παρόλα αυτά, η επιλογή του μέσου θέρμανσης που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά.
Όπως για κάθε άλλη μορφή, έτσι και για τους θερμοπομπούς υπάρχουν αδύνατα σημεία, όπως για παράδειγμα η δυνατότητά τους να ζεστάνουν ικανοποιητικά ένα μεγαλύτερο χώρο, ή το τελικό κόστος μίας συσκευής που λειτουργεί με ρεύμα.
Πάντως οι θερμοπομποί αποτελούν μία από τις πιο οικονομικές, υγιεινές και μοντέρνες λύσεις που διαθέτει η αγορά, και μπορεί με σωστή χρήση να λύσει το πρόβλημα της θέρμανσης.
iliadeion.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. Επειδή και το φετινό χειμώνα υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα σχετικά με την θέρμανση (ηλεκτρικό και πετρέλαιο για κάποιους, είναι οικονομικά... απλησίαστα) θα ήθελα να μάθω εάν κάποιος που χρησιμοποιεί θερμοπομπούς μπορεί να προτείνει κάποιες εταιρείες ή μοντέλα για χώρο 45 τ.μ.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή