Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έλληνες ηθοποιοί στα όρια της φτώχειας

Χαμός με την ανεργία που έχει χτυπήσει τους ηθοποιούς. Τι δηλώνουν γνωστοί ηθοποιοί για την κατάσταση;
Ούτε ρολάκι δεν βρίσκουν πλέον πολλοί Έλληνες ηθοποιοί που αγαπήσαμε μέσω της μικρής οθόνης. Με την κρίση να έχει παρασύρει για τα καλά και τον κλάδο τους, οι ηθοποιοί βλέπουν τον.....

Σουλεϊμάν, την Σιλά και την παρέα τους να τους παίρνουν το ψωμί μέσα από τα χέρια!
Οι επίσημες μετρήσεις δίνουν την ανεργία των ηθοποιών στο 7%, το πραγματικό ποσοστό της όμως «αγγίζει» το 70%!
Η κατάσταση παίρνει τραγικές διαστάσεις, καθώς η απόγνωση έχει οδηγήσει ηθοποιού ακόμα και στην αυτοκτονία, όπως συνέβη πρόσφατα με τον Δημήτρη Βογιατζή.

«Υπάρχει στρέβλωση ενός κωδικού, ο οποίος δεν ισχύει, με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται οι Έλληνες ηθοποιοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για προγράμματα πολιτισμού», καταγγέλλει μέσω της εφημερίδας «Espresso» ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Γιώργος Πυρπασόπουλος, εξηγώντας ότι λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Για να βγάλουν τα προς το ζην, αρκετοί ηθοποιοί εργάζονται ως σερβιτόροι, ταξιτζήδες και, γενικά, σε θέσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την υποκριτική.

«Εκτός από δύσκολα, έχουν γίνει και άδικα τα πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να δουλεύεις και να μην πληρώνεσαι», λέει η αντιπρόεδρος του ΣΕΗ, Νικολέτα Βλαβιανού.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ηθοποιοί που έπαιξαν σε μεγάλες επιτυχίες κυνηγούν τους μισθούς τους με το τουφέκι, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατέβασαν το κασέ τους στα Τάρταρα.

«Ντράπηκα που τα τελευταία χρόνια έβαλα δικηγόρους να κυνηγάνε τα χρήματά μου από την ταινία “Πεθαίνω Για Σένα” τα οποία δεν πήρα ποτέ γιατί έκλεισε η εταιρεία παραγωγής, αλλά και για τον δεύτερο κύκλο της σειράς “Εργαζόμενη Γυναίκα”», εξομολογείται η Ελένη Ράντου.

Στο μεταξύ, ο Τάσος Χαλκιάς αναγκάστηκε να κλείσει την δραματική σχολή του, ενώ δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί που ντρέπονται να δημοσιοποιήσουν την κακή οικονομική τους κατάσταση.

«Με τα λεφτά που έχω στην τράπεζα ευελπιστώ να περάσουμε με την κόρη μου μέχρι τον Ιούνιο», δηλώνει η Δήμητρα Παπαδήμα, ενώ ο Οδυσσέας Σταμούλης επισημαίνει πως έχει να παίξει στο θέατρο από το καλοκαίρι και ευτυχώς έχει κάποιες οικονομίες στην άκρη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια