Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΜΑΘΙΟΥ ΣΤΑΙΚΟΣ: κάνει τα κινητά τηλέφωνα εξυπνότερα 1980-2018

Ο Ματθαίος Στάικος γεννήθηκε το 1980 στον Καναδά όπου και μεγάλωσε. Πέρασε στο τοπικό πανεπιστήμιο και σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
Πριν να ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές του σπουδές δημιούργησε με τον αδελφό του μία επιχείρηση με την επωνυμία Torch Mobile που....

διατηρούσε γραφεία στο Τορόντο και στο Πεκίνο.
Η εταιρία ξεκίνησε το 2003 και έξι χρόνια αργότερα εξαγοράστηκε από την Research In Motion (RIM) κατασκευάστριας των θρυλικών συσκευών BlackBerry.
Με σκληρή δουλειά, ο Ματθαίος Στάικος κατάφερε σύντομα να αναρριχηθεί στα υψηλότερα κλιμάκια και πλέον να είναι ο Τεχνικός Διευθυντής Τεχνολογιών WEB, υπεύθυνος για τη δημιουργία των προγραμμάτων περιήγησης web καθώς κι άλλων τεχνολογιών web που αφορούν όλα τα προϊόντα της BlackBerry.
Το νέο σύστημα στο οποίο εργάζεται είναι το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10, που θα «τρέχει» στα νέα κινητά της εταιρίας, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2013.
Ο ίδιος προσπαθεί πάντα να κρατάει επαφή με τις ρίζες του στην Ελλάδα.
Αν και δεν πήγε σε ελληνικό σχολείο, επεδίωξε να γνωρίσει ελληνική γλώσσα και για το λόγο αυτό μόλις αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, ήρθε στην Ελλάδα για ένα χρόνο προτού επιστρέψει στον Καναδά.
Η ελληνική γλώσσα παραμένει στη ζωή του καθώς προσπαθεί όποτε ο χρόνος του το επιτρέπει, να διαβάζει ελληνικά βιβλία, να ακούει ελληνική μουσική και να παρακολουθεί ελληνικά προγράμματα στην τηλεόραση
Copyright © Ellines.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια