Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

8 ΣΤΟΥΣ 10 "ΚΟΚΚΑΛΩΣΑΝ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ

Πολύ λιγότερα χρήματα για την θέρμανσή τους χρησιμοποιούν οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά, προέδρου του τμήματος Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η έρευνα την οποία δημοσιεύει η "Ελευθεροτυπία", καταγράφει τη δραματική μείωση όσον αφορά τις δαπάνες θέρμανσης στην οποία έχει προχωρήσει.....
το 78,6% των πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 62,4% του πληθυσμιακού δείγματος το οποίο μελετήθηκε πλήττεται από ενεργειακή φτώχεια.

Στην κορυφή της λίστας των ενεργειακά φτωχών είναι οι άνεργοι, ενώ ακολουθούν οι νοικοκυρές και οι αγρότες.

Η διαπίστωση όμως, δεν αφορά όμως μόνο τους πολύ φτωχούς, καθώς σε ποσοστό 60% τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως εύποροι (πολύ άνετη οικονομική κατάσταση) δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν λιγότερη θέρμανση από αυτή που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Το 40% εξ αυτών δηλώνει ότι δύσκολα πληρώνει τους λογαριασμούς της οικίας, ένα ποσοστό που εκτινάσσεται στο 78,6% γι' αυτούς που δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απόλυτα δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Το 75,1% απαντάει καταφατικά στην ερώτηση "αν έχουμε επιστρέψει σε εποχές που ο κόσμος θα κρυώνει και δεν θα έχει τη δυνατότητα να θερμάνει το σπίτι του".
Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών θεωρούν ότι οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να παρατηρούνται μεταξύ των αγροτώ(87,5%) και των ανέργων (78%).

Στοιχεία της ταυτότητας του δείγματος

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη βόρεια Ελλάδα σε τυχαίο δείγμα 814 ατόμων (ηλικίας από 18 ετών έως 60 ετών), εκ των οποίων το 65,4% είναι γυναίκες και το 34,6% άνδρες.

Το 58,5% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν μένει σε διαμέρισμα, το 29,7% σε μονοκατοικία και το 5,4% σε μεζονέτα.

Η συντριπτική πλειονότητα αφορά οικογένειες με παιδιά ή ηλικιωμένους, καθώς το 23,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι διαμένουν στην ίδια στέγη τρία άτομα, το 22,9% τέσσερα, το 10,8 περισσότερα από πέντε και το 26% δύο άτομα. Τέλος, σε ποσοστό 15% οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ζουν μόνοι τους.

Το δείγμα ανά επαγγελματική κατάσταση: συνταξιούχοι (40,9%), νοικοκυρές (16,5%), φοιτητές (3,4%), επιχειρηματίες (12,2%), αγρότες (2%), εργαζόμενοι (16,2%), μη εργαζόμενοι (2,7%).
www.makeleio.gr
news247.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια