Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΚΕΕΛΠΝΟ: Η γρίπη θα χτυπήσει την Ελλάδα σε 2 εβδομάδες

Όπως εκτιμούν ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η κυκλοφορία του ιού της γρίπης θα είναι αυξημένη στην Ελλάδα από το τέλος Ιανουαρίου έως και τον Απρίλιο. Εξάλλου, η διασπορά του ιού ευνοείται σε ψυχρές κλιματικές συνθήκες όπως αυτές που επικρατούν.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία που.....

προκύπτουν από το εβδομαδιαίο σύστημα επιτήρησης της γρίπης του ΚΕΕΛΠΝΟ, δείχνουν πως ο ιός της γρίπης κινείται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας. Έχει καταγραφεί ένας θάνατος που αφορούσε άτομο που έπασχε από χρόνιο νόσημα, ενώ και τα περιστατικά της γριπώδους συνδρομής εμφανίζονται μειωμένα.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζει ότι όλα τα στελέχη των ιών της γρίπης καλύπτονται πολύ ικανοποιητικά από το αντιγριπικό εμβόλιο. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές που μπορούν να εμφανιστούν και σ' ένα μικρό ποσοστό υγιών ατόμων.

Σημαντική η προφύλαξη από τη γρίπη
Το κύριο μέτρο πρόληψης που συστήνεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, που αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο προστασίας από τη γρίπη με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Επίσης, σημαντική προστασία παρέχει η τήρηση των μέτρων υγιεινής και υγιεινής των χεριών καθώς και η αποφυγή συγχρωτισμού, ιδιαίτερα σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων.

Σε περίπτωση νόσησης οι ασθενείς με γρίπη μπορούν να λαμβάνουν αντιικά φάρμακα, αλλά μόνο κατόπιν ιατρικής εξέτασης και συνταγής.
Star.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια