Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

16 Ιανουαρίου: Ημέρα του "δεν κάνω τίποτα"

Έχει καθιερωθεί στις 16 Ιανουαρίου να γιορτάζεται η μέρα που δεν κάνουμε απολύτως τίποτα!
Το 1972, ένας αρθρογράφος στην εφημερίδα San Francisco Examiner, ονόματι Harold Pullman Coffin, απηυδισμένος από όλες εκείνες τις ομάδες ενδιαφέροντος που διεκδικούσαν μία μέρα του χρόνου για να αφιερωθεί στην δραστηριότητά τους, αποφάσισε να κινητοποιήσει τη τοπική κοινωνία για μία τέτοια μέρα.
Την ημέρα του απόλυτου τίποτα:
Μέσα από την στήλη του με τίτλο The Needle (Η βελόνα) προώθησε την ιδέα πως πρέπει να υπάρχει μία ημέρα από την οποία θα ξεφύγουμε από την καθημερινότητα.
Μία ημέρα, στην οποία θα απελευθερωθούμε από οποιαδήποτε λίστα δραστηριοτήτων.
Οι ιδανικές δραστηριότητες σύμφωνα με τον κο Coffin θα ήταν να πάρετε ένα υπνάκο, να παρατηρήσετε τα πουλιά στο κοντινό παρκάκι ή το ηλιοβασίλεμα, να κάνετε μία βόλτα και να θυμηθείτε τις ανάγκες του τετράποδου φίλου σας.
Ο κος Coffin το είχε στηρίξει και επιστημονικά: η διαδικασία του να δίνετε στον εαυτό σας μία ημέρα που δεν θα κάνετε τίποτα, ιδανικά, μία φορά το μήνα, μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά παραγωγικό και θεραπευτικό, εφόσον θα ενισχύσει την σωματική και την ψυχική σας υγεία.
Φυσικά, οι ενέργειες του κου Coffin για την καθιέρωση της ημέρας του τίποτα, ήταν μία εξαιρετική περίπτωση trolling. Πάραυτα τα κατάφερε και ήδη από το 1973, έχει καθιερωθεί η 16η Ιανουαρίου ως η μέρα του τίποτα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια