Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αποζημίωση για εργατικό ατύχημα... εν ώρα σεξ

Αποζημιώθηκε από την εργασία της μία αυστραλή δημόσια υπάλληλος, η οποία τραυματίστηκε σε επαγγελματικό ταξίδι, ενώ έκανε σεξ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.
Πιο συγκεκριμένα, στο πρόσωπο της γυναίκας από την Καμπέρα, έπεσε ένα φωτιστικό (απλίκα), ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι με τον φίλο της.
Η υπάλληλος, το όνομα της οποίας δεν δημοσιοποιείται, ζήτησε από τον εργοδότη της αποζημίωση για το ατύχημά της, σημειώνοντας ότι υπέστη σωματικά αλλά και ψυχολογικά τραύματα.
Η υπάλληλος προσέφυγε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, ζητώντας αποζημίωση, γιατί την ώρα του ατυχήματος βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι, στο δωμάτιο που της πλήρωνε η υπηρεσία της.
Ο δικαστής Τζον Νίκολας, απεφάνθη ότι πρέπει να αποζημιωθεί, παρά την αρχική απόφαση του δικαστηρίου, ότι η γυναίκα δεν δικαιούνταν αποζημίωση.
Σύμφωνα με τον δικαστή, αν η υπάλληλος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στο δωμάτιό της, ενώ πχ έπαιζε χαρτιά, θα δικαιούνταν την αποζημίωση.
Όπως τονίζει η Sydney Morning Herald, αυτή δεν είναι η μοναδική απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας, υπέρ υπαλλήλων που τραυματίζονται εν σε επαγγελματικά ταξίδια, έστω και την ώρα του τραυματισμού τους δεν κάνουν κάτι σχετικό με την εργασία τους, αρκεί ο τραυματισμός τους να μην προήλθε από παράνομη πράξη ή να μην περιείχε δόλο.
Απόφαση – σταθμός ήταν η υπόθεση Χατζημιχάλη, ο οποίος το 1992 τραυματίστηκε από αυτοκίνητο, ενώ επέστρεφε από ένα πικνικ που είχε διοργανώσει το αφεντικό του. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Χατζημιχάλης δικαιούται εργατική αποζημίωση για όσο καιρό έλειψε από την εργασία του εξ αιτίας του ατυχήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια