Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποιο γλυκό σταματάει το βήχα;

Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένα συστατικό της σοκολάτας, η θεοβρωμίνη είναι πολύ πιθανό να καταπολεμά τόσο τον οξύ όσο και τον χρόνιο βήχα.
Στη συγκεκριμένη μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 13 νοσοκομεία του βρετανικού ΕΣΥ, συμμετείχαν 300 εθελοντές που έπασχαν από επίμονο βήχα.
 Σκοπός της μελέτης ήταν να.....

διαπιστωθεί κατά πόσο μπορεί να τους βοηθήσει η θεοβρωμίνη.
Οι ειδικοί χορηγούσαν στους εθελοντές θεοβρωμίνη δύο φορές την ημέρα, για δεκατέσσερις ημέρες. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της μελέτης το 60% των ασθενών μπορούν να ανακουφιστούν από το βήχα με την κατανάλωση σοκολάτας.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μία μικρή μπάρα μαύρης σοκολάτας περιέχει ικανοποιητική ποσότητα θεοβρωμίνης για την καταστολή του χρόνιου βήχα.
Η σοκολάτα δεν μπορεί όμως να αποτελέσει θεραπεία για το βήχα καθώς μπορεί να τον καταστέλλει όσο καιρό λαμβάνεται, αλλά μετά τη διακοπή της, ο βήχας επανεμφανίζεται, τονίζουν οι ειδικοί.
«Η θεοβρωμίνη φαίνεται ιδιαίτερα αποτελεσματική. 
Μία μπάρα άγλυκης μαύρης σοκολάτας την ημέρα μπορεί να είναι αποτελεσματική εναντίον του επίμονου βήχα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Alyn Morice, καθηγητής Αναπνευστικής Ιατρικής και διευθυντής στην Κλινική Βήχα του Πανεπιστημίου του Hull.
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο πρέπει να είστε προσεκτικοί με το συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης του βήχα γιατί μπορεί να παχύνετε αν το παρακάνετε με τις σοκολάτες.
pathfinder

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια