Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δώρα για όλους!!!

Σε πείσμα των καιρών, ας κάνουμε και φέτος δώρα στους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και στον εαυτό μας.
Η διαφορά είναι πως φέτος θα πρέπει να το ψάξουμε λίγο παραπάνω και να συγκρίνουμε τιμές, ώστε να είμαστε σίγουροι πως η αναλογία ποιότητας και κόστους είναι η καλύτερη δυνατή.
Όλοι ευελπιστούμε πως θα συμβάλουν στο να δημιουργηθεί ένα λίγο πιο χαρούμενο και φωτεινό κλίμα στη δύσκολη πραγματικότητα που όλοι - άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο - βιώνουμε.
Στο πλαίσιο αυτό, κινείται και η επιλογή μικρών δώρων για τους αγαπημένους μας, αλλά και για τον εαυτό μας, ως αντιστάθμισμα των δυσάρεστων στιγμών της χρονιάς που πέρασε.

 Κι αν το πορτοφόλι όλων είναι λίγο πιο "ελαφρύ" σε σχέση με πέρυσι, το καλό είναι πως η αγορά φέτος, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, διαθέτει ποιοτικές επιλογές και προσφορές για κάθε βαλάντιο.
Επιλέγοντας το τέλειο δώρο:
Αναζητάτε κάτι για δώρο, ή θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας, αλλά φέτος, τα διαθέσιμα χρήματα είναι κατά τι λιγότερο από πέρυσι.
Δεν χρειάζεται να στεναχωριέστε ή να "κόψετε" κάποιο από όλα για να αντεπεξέλθετε. Απλώς ακολουθήστε τους χρυσούς κανόνες για το shopping των προϊόντων ομορφιάς που ακολουθούν.

*   Προσδιορίστε το διαθέσιμο ποσό.
 Στα προϊόντα ομορφιάς, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη μόδα, μπορείτε να πάρετε τα ίδια ακριβώς πράγματα δίνοντας μερικά ευρώ ή μερικές εκατοντάδες ευρώ ανάλογα με τη μάρκα και το κανάλι διανομής.
Το καλό με τα προϊόντα της ομορφιάς είναι πως, με λίγα χρήματα, μπορείτε να φτιάξετε ένα πολύ όμορφο δώρο, κάτι που με τη μόδα (ρούχα, αξεσουάρ) δεν είναι εξίσου εύκολο.

*   Ψάξτε το λίγο παραπάνω.

Είχατε σκεφτεί ποτέ πως μπορείτε να βρείτε πολυτελή σετ δώρων, σε πού ωραίες συσκευασίες και τιμές 15, 20 και 25 ευρώ στο φαρμακείο της γειτονιάς σας; Κι όμως, γίνεται!
Αφιερώστε λίγο χρόνο για ψάξιμο (σε φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών, ακόμη και μεγάλα σούπερ - μάρκετ), αναζητήστε τα πακέτα και τις προσφορές και σκεφτείτε τι θα ταίριαξε και σε ποιον από τους αγαπημένους σας.

*    Δημιουργήστε!

Η εφευρετικότητα είναι έννοια στενά συνδεδεμένη με τις περιόδους κρίσης, και όχι τυχαία. Ένα παράδειγμα: Αγοράστε 2 βερνίκια νυχιών (κάποιες γνωστές μάρκες έχουν βερνίκια σε ειδικό μέγεθος που ξεκινούν ακόμα και κάτω από 4 ή 5 ευρώ) και ένα ζευγάρι γάντια ή ένα κασκόλ και φτιάξτε ένα ωραίο πακέτο δώρου για τη φίλη ή την κόρη σας. Το δώρο σας θα είναι χρηστικότερο - σίγουρα οικονομικότερο! - από άλλες επιλογές.

*   Με κριτήριο τη φιλανθρωπία.
 Στις γιορτές, πολλές εταιρίες δημιουργούν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει σε φιλανθρωπικές δράσεις. Επιλέγοντας ένα τέτοιο προϊόν, προσφέρετε λίγα χρήματα, για έναν καλό σκοπό.

*   Ένα δώρο για τον εαυτό σας. 
Αν, λόγω οικονομικής στενότητας, δεν έχετε δυνατότητα να ψωνίζετε για τον εαυτό σας καινούργια παπούτσια και ρούχα, κάτι που κάνατε χωρίς δεύτερη σκέψη άλλες χρονιές, φέτος κάντε κάτι διαφορετικό:
Επιλέξτε ένα παλιότερο φόρεμα που σας κολακεύει, αγοράστε μόνο ένα ωραίο αξεσουάρ, π.χ. ένα νέο ζευγάρι σκουλαρίκια και δώστε λίγα χρήματα για ένα ακριβό προϊόν μακιγιάζ, για παράδειγμα, ένα κραγιόν.
Ένα τέτοιο προϊόν, ακόμα και από πολυτελείς μάρκες, δεν κοστίζει πάνω από 25 ή 30 ευρώ. Όσο για το ευεργετικό αντίκτυπο που θα έχει στην ψυχολογία σας, αυτό μένει να το διαπιστώσετε!.
Αρωματιστείτε χωρίς τύψεις.
Αν κάνετε φέτος ένα άρωμα δώρο στον εαυτό σας ή σε κάποιον δικό σας, προτείνουμε τρεις συμβουλές οικονομίας!

*    Αντί να ψεκάσετε τον εαυτό σας 2 ή 3 φορές με το άρωμα, κάθε φορά που θέλετε να βγείτε, ψεκάστε μία μόνο φορά σε λίγη ουδέτερη κρέμα σώματος και απλώστε την στο λαιμό και το ντεκολτέ σας. Η αρωματική αίσθηση είναι η ίδια και η διάρκεια μεγαλύτερη.

*    Αναζητήστε την εορταστική έκδοση του αγαπημένου σας αρώματος
. Συχνά η σύνθεσή της είναι ελαφρώς διαφοροποιημένη από την κλασική, αλλά συνήθως είναι σε λίγο καλύτερη τιμή (εκτός από κάποια συλλεκτικά, πολυτελή limited edition). Επίσης, αναζητήστε gift sets που στην ίδια τιμή, δίνουν δώρο κρέμα σώματος, αφρόλουτρο ή άλλα προϊόντα.

*    Αλλάξτε κανάλι διανομής
.
Στο φαρμακείο και στο σούπερ μάρκετ, υπάρχουν αρώματα με συνθέσεις ανάλογες αρωμάτων της υψηλής αρωματοποιίας, σε χαμηλές τιμές. Ενδεικτικά, αναφέρουμε το νέο ανδρικό άρωμα Golden Secret του Antonio Banderas (σούπερ μάρκετ), τα αρώματα του Κορεέ και τα  Roger&Gallet (φαρμακείο), όλα κάτω από 25 ευρώ.
Ρίτα Προδρόμου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια