Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αγιοβασιλιάτικοι αριθμοί

Η ...σύγχρονη εικόνα του αγαπημένου Άι-Βασίλη φαίνεται ότι έχει τις απαρχές της στο ποιήμα "A visit St Nicholas" του  Clement Charke Moore, το οποίο δημοσιεύθηκε το 1823.
Εν συνεχεία, στις 3 Ιανουαρίου του 1863, ο σκιτσογράφος  Thomas Nast, με βάση το ποιήμα, τον "αποτύπωσε" και στο εξώφυλλο του Harper's Weekly ως γεματούλη και με γενειάδα.
Αρχικά, οι τάρανδοι που έσερναν το έλκηθρο του Αι-Βασίλη ήταν 8, σύμφωνα με το προαναφερθέν ποιήμα του Moore. Ήταν η πένα του διαφημιστή Robert May, το 1939, που με το ποιήμα του "Rudolf the red-nose reindeer" εισήγαγε στη λαϊκή κουλτούρα τον 9ο, τον γλυκούλη Ρούντολφ με την κόκκινη μύτη!
Τα γράμματα που λαμβάνει συνολικά ο συμπαθής Άγιος από τους μικρούς του φίλους, από κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι ...αμέτρητα.
Ενδεικτικά, το ταχυδρομείο στο Nuuk της Γροιλανδρίας λαμβάνει περίπου 50.000 γράμματα ετησίως, ενώ στον "Φιλανδό" Άγιο τα παιδιά στέλνουν περίπου 700.000 επιστολές τον χρόνο από 200 διαφορετικές χώρες.
Κατά τον 19ο αιώνα, τα παιδιά στη Μεγάλη Βρετανία έκαιγαν τα γράμματα που έγραφαν προς τον Άγιο, πιστεύοντας πως ο άνεμος θα μετέφερε τις στάχτες τους στον Βόρειο Πόλο.

Σύμφωνα με έρευνα σε παιδιά δημοτικού στη Μεγάλη Βρετανία, 6 στα 100 παιδιά πιστεύουν ότι τα Χριστούγεννα υπάρχουν για να λαμβάνουν εκείνα δώρα, ενώ 11 στα 100 ότι στις 25 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε τα γενέθλια του Άι-Βασίλη!.
Για να προλάβει, αναγκάζεται να ταξιδεύσει με το έλκηθρό του, με ταχύτητες που φτάνουν τα 1.046 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, περίπου 3.000 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Χάρη στις διαφορές ώρας και στην περιστροφή της Γης, ο Άι-Βασίλης έχει 31 ώρες για να παραδώσει τα δώρα στα παιδιά, ενώ σύμφωνα με ...υπολογισμούς που έχουν γίνει για το πόσες επισκέψεις πρέπει να κάνει ανά δευτερόλεπτο, αυτές ανέρχονται σε 822,6!
realkids

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια