Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Aνακύκλωσαν το "γαϊδουράγκαθο" του Γ. Μπουτάρη

Κάποιοι το είχαν χαρακτηρίσει "γαϊδουράγκαθο", άλλοι "φτωχό" για τη Θεσσαλονίκη, κάποιοι είπαν απλά ότι τα δέντρα είναι για τη στεριά κι όχι για τη θάλασσα.
Ο Γιάννης Μπουτάρης όμως επέμενε ότι το πλωτό δέντρο ήταν πρωτοπόρο, θέλοντας να αποκαλύψει το χριστουγεννιάτικο προφίλ της ......

 πόλης από το κλασικό καράβι του Παπαγεωργόπουλου, και στις αρχές Δεκεμβρίου του 2011 το έριξε στο Θερμαΐκό !
Μια εβδομάδα μετά, κύματα και άνεμοι το έστειλαν στον βυθό, και το δέντρο-έμπνευση του δημάρχου έπιασε πάτο. Το φιάσκο ήταν αντικείμενο συζήτησης σε όλη την πόλη
Πολλοί είδαν τότε με τα μάτια τους, τους φωτεινούς "αχινούς" να χτυπούν πάνω στην προβλήτα και να διαλύονται. Μισοκατεστραμμένο και επιδιορθωμένο, το δέντρο τοποθετήθηκε ξανά, παραμονές των Χριστουγέννων, μήπως και αναστηλωθεί η χαμένη περηφάνια του δημάρχου, αλλά τα σχόλια ήταν ακόμη χειρότερα, με τους Θεσσαλονικείς να αποκαλούν "χριστουγεννιάτικο φύκι" και να αντιπροτείνουν ειρωνικά στον δήμο να στολίσει καράβι στο δάσος του Σέιχ Σου.

Σήμερα η Helexpo - στην οποία ανήκε το πλωτό δέντρο - αποφάσισε να αξιοποιήσει τους εναπομείναντες "αχινούς"
και να τους ορίσει ως τα φωτεινά αστέρια της έκθεσης που θα λάμψουν, γιατί η ανακύκλωση στην κρίση μπορεί να φέρει την ασημόσκονη που όλοι έχουμε ανάγκη.

Στη νότια πύλη του εκθεσιακού κέντρου της πόλης και κατά μήκος του τόξου της έχουν ήδη κρεμαστεί οι τεράστιοι "αχινοί", υποδηλώνοντας ότι φέτος το κόνσεπτ θα είναι εντυπωσιακό και δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες διοργανώσεις.
"Δεν πρόκειται ούτε για fun park, ούτε για χριστουγεννιάτικο χωριό. Θα είναι κάτι ανάμικτο, στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης, στο πλακόστρωτο. Θα υπάρχει μια τεράστια ρόδα και παιχνίδια" υποστηρίζουν οι διοργανωτές, που προσεχώς θα στήσουν τη μεγάλη γιορτή.
 Ακόμη δεν έχει βρεθεί το όνομα που θα ντύσει όλο αυτό το project, αλλά σίγουρα η ουσία βρίσκεται στον θεαματικό του χαρακτήρα, ακόμη κι αν οι καιροί είναι χαλεποί.
Ελένη Σκάρπου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια