Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κορυδαλλός VIP club

Σε VIP club έχει μετατραπεί η 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, αφού εκεί κρατούνται οι επώνυμοι της υψηλής κοινωνίας.
Αμέσως μόλις κάποιος ανοίξει τη μεγάλη σιδερένια πόρτα που οδηγεί στον προθάλαμο της πτέρυγας αντιλαμβάνεται ότι εκεί δεν κρατούνται…
απλοί θνητοί, αλλά άνθρωποι που κάποτε περπατούσαν στα κοσμοπολίτικα σοκάκια της Μυκόνου, που έπαιρναν το γεύμα τους στα πιο ακριβά εστιατόρια και η προσωπική και επαγγελματική τους ζωή γέμιζε τις σελίδες περιοδικών και εφημερίδων και τον τηλεοπτικό χρόνο των καναλιών.
Πλέον οι ίδιοι βρίσκονται προφυλακισμένοι για διάφορα αδικήματα και προσπαθούν να συνυπάρξουν αρμονικά στα ίδια κελιά.
Παίζουν επιτραπέζια, παρακολουθούν τηλεόραση, απολαμβάνουν τον καφέ τους στο καφενείο των φυλακών, καθαρίζουν την εκκλησία, παραγγέλνουν απέξω σουβλάκια, πίτσες και κινέζικο και απολαμβάνουν τα ανέκδοτα του «Big Mak».
Στην 6η πτέρυγα βρίσκονται προφυλακισμένοι, μεταξύ άλλων, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο ξάδερφός του Νίκος Ζήγρας, ο Μάκης Ψωμιάδης και ο γιος του Σταύρος, ο Λάκης Γαβαλάς, ο Κώστας Γιαννίκος, ο Γιάννης Σμπώκος, ο Γιώργος Σαχπατζίδης και ο τελευταίος χουντικός πραξικοπηματίας Νικόλαος Ντερτιλής.
Η VIP πτέρυγα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους άλλους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος, όπου επικρατεί η βρόμα και το αδιαχώρητο.
Είναι αρκετά πιο καθαρή, περιποιημένη, ενώ οι επώνυμοι κρατούμενοι δεν βρίσκονται στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον.
Αντιθέτως, φιλοξενούνται μόνο δύο με τρία άτομα σε κάθε κελί.
Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις...
Το ημερήσιο πρόγραμμα των κρατουμένων ξεκινάει τυπικά στις 7.15 το πρωί, όταν ανοίγουν τα κελιά.
Κάνουν τη βόλτα τους στους κοινόχρηστους χώρους, πίνουν τον καφέ τους, τηλεφωνούν σε συγγενείς και φίλους. Τα κελιά ξανακλειδώνουν για ένα τρίωρο μετά τις 12.00 το μ [Ακης Τσοχατζόπουλος] μεσημέρι και πάλι το βράδυ μετά τις 9.00.
Ολους όμως τους συνδέει μια λαχτάρα: να φτάσει η ημέρα του επισκεπτηρίου προκειμένου να συναντήσουν από κοντά τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην 6η πτέρυγα είχε μεταφερθεί και ο Βασίλης Μηλιώνης, ο πρώην ιδιοκτήτης της Hellas Power και λάτρης της καλής ζωής.
Ομως φάνηκε ότι αντιμετωπίζει κάποια ψυχολογικά προβλήματα κι έτσι εγκατέλειψε την πτέρυγα των επωνύμων και εγκαταστάθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών.
Οι προνομιούχοι Ακης - Ντερτιλής
Οπως αποκάλυψε στην «Espresso» σωφρονιστικός υπάλληλος, «ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Ντερτιλής απολαμβάνουν μόνοι τους το κελί τους.
Το έχουν στολίσει με διάφορα προσωπικά αντικείμενα και αφίσες, ενώ έχουν και τηλεόραση.
Ο Τσοχατζόπουλος μάλιστα μένει στο κελί του Εφραίμ.
Εκεί όπου βρισκόταν προφυλακισμένος ο μοναχός» σημείωσε και πρόσθεσε: «Και οι δύο κρατούμενοι είναι ιδιαίτερα μοναχικοί σε σχέση με τους άλλους. Ακόμη κι όταν προαυλίζονται όλοι μαζί στη “δική” τους αυλή, δεν συμμετέχουν σε παρέες».
Οι συνήθειες του «Μάκαρου» και η συγκατοίκησή του με τον γιο του και τον Σμπώκο
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», στο ίδιο κελί βρίσκονται ο Μάκης Ψωμιάδης, ο γιος του Σταύρος και ο προφυλακισμένος για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος.
Ο «Μάκαρος» περνά σχεδόν όλες τις ώρες με τον γιο του, ενώ ακόμη και μέσα στη φυλακή δεν έχει χάσει το χιούμορ του.
Εξιστορεί στους κρατουμένους αλλά και στους δεσμοφύλακες αστείες ιστορίες, ανέκδοτα, πίνει τον ελληνικό καφέ του στο καφενείο της φυλακής, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που παραγγέλνει τα γεύματά του απέξω. καθώς το φαγητό της φυλακής το θεωρεί απαράδεκτο.

«Με τον Γιάννη Σμπώκο μπορεί να μοιράζονται το ίδιο κελί, αλ [Λάκης Γαβαλάς] λά δεν έχουν και πολλά-πολλά. Αλλωστε ο Μάκης Ψωμιάδης αφιερώνει και πολύ χρόνο στο εκκλησάκι των φυλακών. Είναι ιδιαίτερα θρήσκος. Πιστεύει πολύ στον Θεό και προσεύχεται» μας ανέφερε ο σωφρονιστικός υπάλληλος και πρόσθεσε: «Το συγκεκριμένο εκκλησάκι, της Γεννήσεως της Θεοτόκου, το φροντίζει συστηματικά ένας άλλος κρατούμενος, ο Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ. Μαζί με τον Μάκη, όταν γιόρτασε η εκκλησία, στις 8 Σεπτέμβρη, στόλισε την εκκλησία και παρακολούθησαν όλοι μαζί οι επώνυμοι κρατούμενοι τη Θεία Λειτουργία. Ο Μάκης ήταν αυτός που παρήγγειλε από ανθοπωλείο και ένα φορτηγό λουλούδια για τον στολισμό».
Ο «Mr Lak» μαζί με τον Σαχπατζίδη
Ο Γιώργος Σαχπατζίδης, που κατηγορείται κι αυτός για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, μοιράζεται το ίδιο κελί με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της μόδας, τον Λάκη Γαβαλά.
Οι δυο τους έχουν καθαρά τυπικές σχέσεις και φροντίζουν να μην ενοχλεί ο ένας τον άλλον.
Ο «Mr Lak» περνά αρκετή ώρα παρακολουθώντας τηλεόραση και διαβάζοντας περιοδικά, ενώ την ώρα του προαυλισμού δεν παραλείπει να κρατά το σώμα του σε φόρμα.
Γυμνάζεται σχεδόν καθημερινά και έπειτα πηγαίνει στο καρτοτηλέφωνο των φυλακών για να ακούσει από τους φίλους του τι συμβαίνει στον έξω κόσμο.
Βιβλιοφάγοι Ζήγρας και Γιαννίκος
Πιο απόμακροι σε σχέση με τους άλλους είναι ο ξάδερφος του Ακη Τσοχατζόπουλου Νικόλαος Ζήγρας, ο οποίος περνά σχεδόν όλη την ημέρα στο κελί του προσπαθώντας να μην έρθει σε επαφή με τον πρώην υπουργό.
Διαβάζει ώρες ατελείωτες βιβλία που δανείζεται από τη βιβλιοθήκη και τηλεφωνεί συνέχεια στους δικηγόρους του για να μάθει πώς πάει η υπόθεσή του.
Βιβλιοφάγος είναι και ο Κώστας Γιαννίκος του Alter, ο οποίος έχει καλές αλλά τυπικές σχέσεις με όλους και προτιμά να περνά τον χρόνο του στο κελί του.
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια