Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Υπάλληλος της Βουλής με μισθό 10.000 ευρώ μηνιαίως

Ποια είναι η δουλειά της υπαλλήλου της Βουλής με μισθό 10.000 ευρώ το μήνα; Γιατί έφριξαν οι βουλευτές στις Βρυξέλλες;
Έκπληκτοι έμειναν οι βουλευτές όταν άκουσαν ότι στις Βρυξέλλες υπάρχει υπάλληλος της Βουλής η οποία είναι υπεύθυνη για το γραφείο διασύνδεσης του ελληνικού κοινοβουλίου με το....
ευρωκοινοβούλιο η οποία από το 2010 βρίσκεται μόνιμα εγκατεστημένη στις Βρυξέλλες.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος λαμβάνει μισθό περίπου 10.000 ευρώ το μήνα.
Πληρώνεται με τον μισθό του υπαλλήλου της Βουλής και ως έξτρα λαμβάνει άλλα 8.000 ευρώ το μήνα ως επίδομα αλλοδαπής.
Σύμφωνα δε με τον γενικό γραμματέα του κοινοβουλίου Θάνο Παπαϊωάννου γραφείο διασύνδεσης στις Βρυξέλλες συντηρούν όλα τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών της Ε.Ε.
Η ελληνική Βουλή την περίοδο 2005 – 2010 είχε δύο υπαλλήλους στο συγκεκριμένο γραφείο πληρώνοντας 192.000 ευρώ το χρόνο με την μορφή επιδόματος.
Από το 2010 και λόγω της οικονομικής κρίσης ο τότε Πρόεδρος του κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος αποφάσισε να τους ανακαλέσει και στην θέση τους να βάλει την κυρία Ε. Β-Ζ πρώην συνεργάτη του κ. Χρήστου Παπουτσή.
Πάντως, όπως σημειώνει ο κ. Παπαϊωάννου η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας με master στις πολιτικές επιστήμες και γνώση τεσσάρων Γλωσσών.
Επιπροσθέτως, εξηγεί ότι το ύψος του επιδόματος αλλοδαπής δεν το καθορίζει η Βουλή αλλά το υπουργείο Εξωτερικών και είναι ίδιο για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται στο εξωτερικό.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, για τη συγκεκριμένη θέση που στην Ελλάδα του Μνημονίου μοιάζει με χρυσοποίκιλτο θρόνο, ενδιαφέρον έχει επιδείξει μεγαλοδημοσιογράφος της ΕΡΤ με διευθυντική θέση στο Ραδιομέγαρο και ήδη έχουν γίνει οι προεργασίες για να μετακομίσει στις Βρυξέλλες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια