Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κέντρο Αποκατάστασης ΑΜΕΑ στο Αγρίνιο

Το σημαντικό αυτό έργο της δημιουργίας του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας και Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία αναμένεται να δώσει μια νότα αισιοδοξίας στους συνανθρώπους μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγείας τους και πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο λόγω της οικονομικής κρίσης.
Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ύστερα από....
την υπογραφή της πράξης στο πρόγραμμα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.
Η κατασκευή του θα έχει προϋπολογισμό 5.480.000 ευρώ. ενώ θα συγχρηματοδότηθεί από κοινοτικούς πόρους και σε διάστημα 24 μηνών.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κτιρίου σε οικόπεδο 2.028 τετραγωνικών μέτρων που έχει ήδη παραχωρηθεί στον Δήμο Αγρινίου.

Το κτίριο θα είναι διώροφο, με συνολικό εμβαδόν 1.217 τετραγωνικά μέτρα, με υπόγειο και υπαίθρια θεραπευτική πισίνα.
Το ισόγειο του κτιρίου θα έχει επιφάνεια 640 μέτρα και ο όροφος 576 μέτρα, η δε διαμόρφωση του θα αναπτύσσεται σε δυο πτέρυγες κάθετες μεταξύ τους σε σχήμα «Γ».

Το υπόγειο περιλαμβάνει μηχανολογικούς χώρους και 30 θέσεις στάθμευσης.
Στους δυο ορόφους, σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο του έργου, θα υπάρχουν όλοι οι χώροι θεραπείας, εργαστήρια, γραφεία κ.λπ. ενώ στο ισόγειο προβλέπονται οι χώροι του Κέντρου Διημέρευσης για να είναι δυνατή η άμεση χρήση του εξωτερικού χώρου από τα παιδιά στην καθημερινή διαμονή τους. Στον όροφο προβλέπονται οι χώροι του Κέντρου Αποκατάστασης.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης: «Έχουμε ήδη επισημάνει ότι οι υποδομές της Υγείας και της Παιδείας, η στήριξη της κοινωνίας μας με την κατοχύρωση των στοιχειωδέστερων κοινωνικών αγαθών και Υπηρεσιών, αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το νέο Κέντρο για τα παιδιά με αναπηρία στο Αγρίνιο θωρακίζει τις υποδομές μας σ’ έναν ιδιαιτέρως ευαίσθητο τομέα στον οποίο έως τώρα καταγράφονταν κενά. Θα επαναλάβω ότι όλα τα έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ απαιτούν γρήγορο βηματισμό ώστε να μην χαθούν πολύτιμες ευκαιρίες για την Δυτική Ελλάδα»
Η φωνή των ΑμεΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια