Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

420.000 ευρώ για παιδιά με νεοπλασίες

Σε δωρεά 420.000 ευρώ στο Σύλλογο "Φλόγα" για τα παιδιά με νεοπλασίες, που ζουν στην Αττική, προχώρησε η φαρμακευτική εταιρία GlaxoSmithKline, με σκοπό να συνεχιστεί το πρόγραμμα κατ οίκον νοσηλείας και τα επόμενα τρία χρόνια.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Ιούνιο του 2009 από τη "Φλόγα" σε συνεργασία με τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία στην Αθήνα "Π & Α.Κυριακού" και "Αγία Σοφία", με την αποκλειστική οικονομική υποστήριξη της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας, που συνολικά μέχρι τώρα ανέρχεται σε 800.000 ευρώ.

Καθημερινά έξι νοσηλευτές επισκέπτονται τα παιδιά στο σπίτι τους και τους παρέχουν την ειδική νοσηλευτική φροντίδα που έχουν ανάγκη. Έως σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί 360 μικροί ασθενείς που δίνουν μάχη με τον καρκίνο και έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.580 επισκέψεις στην Αττική.
Παράλληλα εκτιμάται ότι το πρόγραμμα έχει αποφέρει μείωση έως και 40% στις επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των παιδιατρικών νοσοκομείων, ελαττώνοντας σημαντικά τον χρόνο αναμονής για τα παιδιά που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

"Οι καθημερινές επισκέψεις των παιδιών στο νοσοκομείο εξοντώνουν ψυχικά, οικονομικά και σωματικά τις οικογένειες" εξηγεί η πρόεδρος της "Φλόγας" Μαρία Τρυφωνίδη και συνεχίζει: "Η κατ οίκον νοσηλεία έρχεται να δώσει ανάσα στα παιδιά με καρκίνο και τους γονείς τους"
Η ανακοίνωση για την παράταση της κατ οίκον νοσηλείας από την εταιρία για δεύτερη 3ετία έγινε δεκτή από γονείς και παιδιά με ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη
"δ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια