Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι e-γνωριμίε​ς κρύβουν παγίδες για ανήλικους

Την προσοχή των ανηλίκων, αλλά και των γονέων τους στη χρήση ιστοσελίδων όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι σελίδες «γνωριμιών» κ.ά. εφιστούν αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε και συνέλαβε αρχές Αυγούστου, έναν 23χρονο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικες μέσω της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Ο ίδιος φέρεται να είχε υποκλέψει τους προσωπικούς κωδικούς εισόδου του προφίλ μιας ανήλικης, χρήστριας του Facebook, και μέσω αυτού να συνομιλούσε με τις ανήλικες φίλες της κοπέλας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 23χρονος -χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της ανήλικης- αναρτούσε άσεμνες φωτογραφίες παροτρύνοντάς άλλες ανήλικες να πράξουν το ίδιο, και να δημοσιοποιήσουν δικές τους φωτογραφίες.
Μάλιστα, τις προέτρεπε να του γνωστοποιήσουν και τους δικούς τους κωδικούς εισόδου για διάφορες ιστοσελίδες.
Η ανήλικη ανέφερε αυτά που συνέβαιναν στην 43χρονη μητέρα της, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.
Εχοντας εξασφαλίσει την άρση απορρήτου για τον εντοπισμό των ιχνών του δράστη, αλλά και για την ταυτοποίηση του διαδικτυακού ίχνους του υπολογιστή του οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν σε ένα σπίτι στο Π. Φάληρο, όπου και συνέλαβαν τον 23χρονο.
Υπολογιστής, σκληροί δίσκοι και άλλο υλικό που κατασχέθηκε μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά για περαιτέρω εξέταση.
Οπως σχολίασε στην «Κ» αστυνομικός, το αρμόδιο τμήμα δέχεται δεκάδες καταγγελίες κάθε μήνα για παρενόχληση μέσω Facebook και άλλων ιστοσελίδων. «Οι χρήστες τέτοιων σελίδων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους κωδικούς που χρησιμοποιούν και να μην αναρτούν προσωπικά δεδομένα», σχολίασε.
 Του Κώστα Ονισένκο

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια