Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λεπτοκομμένο καπνό για στριφτά από την Παπαστράτο​ς

Mία σημαντική επένδυση δρομολογεί η μεγαλύτερη ελληνική καπνοβιομηχανία Παπαστράτος, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα, στοχεύοντας να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς κατά προτεραιότητα.

Πρόκειται για τη δημιουργία μιας νέας γραμμής παραγωγής, συγκεκριμένα για λεπτοκομμένο καπνό, ειδικό για «στριφτά» τσιγάρα.
Η νέα γραμμή θα .....
δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο και πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την Παπαστράτος, η νέα γραμμή θα είναι μία από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Θα εξυπηρετεί δε κατά κύριο λόγο τις ανάγκες της Παπαστράτος στην ελληνική αγορά για το λεπτοκομμένο καπνό Marlboro.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται σε μελλοντικό χρόνο να αξιοποιηθεί και για την κάλυψη των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.
Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Με αφορμή την εγκατάσταση της νέας γραμμής, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Νικήτας Θεοφιλόπουλος, δήλωσε ότι η νέα γραμμή παραγωγής έρχεται να προστεθεί σε επενδύσεις ύψους πέραν των 600 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας από το 2003 μέχρι σήμερα, με κορυφαία την κατασκευή του νέου εργοστασίου της εταιρείας στον Ασπρόπυργο το 2009.
 «Παρά την άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, συνεχίζουμε με συνέπεια το πολυετές επενδυτικό πρόγραμμά μας, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας μας στην ελληνική αγορά συμπεριλαμβανομένης της αναπτυσσόμενης κατηγορίας του λεπτοκομμένου καπνού για στριφτά τσιγάρα», υπογράμμισε ο κ. Θεοφιλόπουλος.
Ο κλάδος των καπνών βάλλεται στη χώρα μας από την έξαρση του λαθρεμπορίου τσιγάρων, ωθώντας τις εταιρείες να αναλάβουν πρωτοβουλίες.
Στο πλαίσιο αυτό, η Παπαστράτος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο ειδικά σεμινάρια σε στελέχη του ΣΔΟΕ για τον εντοπισμό των παράνομων φορτίων, ενώ προσφέρει και τα απαραίτητα μηχανήματα προς τις ελληνικές αρχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγάλο όπλο των καπνοβιομηχανιών είναι οι εξαγωγές, καθώς 6 στα 10 τσιγάρα που παράγονται στη χώρα μας διατίθενται στη διεθνή αγορά.
Ο όγκος παραγωγής τσιγάρων στην Ελλάδα αυξήθηκε 10,5% το 2011, ενώ μικρή ανοδική τάση καταγράφεται και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012.
Καθημερινή

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια