Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σύστημα ΑΡΙΑΔΝΗ

Ή αλλιώς πώς θα μειωθεί η ανεργία των συμβολαιογράφων.
Στους συμβολαιογράφους θα δηλώνονται οι οικογενειακές μεταβολές, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Αριάδνη» που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Ι.Βρούτσης.
Τον γόρδιο δεσμό της παραβατικότητας στα ασφαλιστικά ταμεία υποστηρίξει ότι θα κόψει ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης με την εφαρμογή του προγράμματος «Αριάδνη»....
το οποίο θα εφαρμοστεί από 01.01.2013.
Βάσει του προγράμματος αυτού, το οποίο θα θεσμοθετηθεί με σχετικό νομοσχέδιο, η άδεια γάμου, όπως και η άδεια ταφής και κάθε οικογενειακή μεταβολή που αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, θα δηλώνεται στους συμβολαιογράφους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενημερώνουν μέσω ηλεκτρονικού συστήματος τα ασφαλιστικά ταμεία.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υπουργός διευκρίνισε ότι το κόστος στις περιπτώσεις θανάτου θα επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία και θα συμπεριλαμβάνεται στα έξοδα κηδείας, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το κόστος θα επιβαρύνει τον ιδιώτη.
 www.kathimerini.gr
Οι συμβολαιογράφοι στο κυνήγι των «μαϊμού» συντάξεων
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, στην Ελλάδα συμβαίνουν ετησίως 110.000 θάνατοι, 60.000 γάμοι και σύμφωνα συμβίωσης και 13.000 διαζύγια.

Ο συμβολαιογράφος μετά τη σύνταξη της πράξης θα ενημερώνει ηλεκτρονικά το κεντρικό σύστημα των συμβολαιογράφων για τις μεταβολές και στη συνέχεια ο διαχειριστής του συστήματος θα αποστέλλει ηλεκτρονικά τα στοιχεία στην ΗΔΙΚΑ (ηλεκτρονική διακυβέρνηση των ταμείων), στον ΟΑΕΔ, στον ΕΟΠΥΥ και στην γενική γραμματεία πληροφορικών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Το κόστος σύνταξης των πράξεων αυτών θα κυμαίνεται από 40 ευρώ έως 50 ευρώ κατά περίπτωση ενώ θα επιβαρύνει το ασφαλιστικό ταμείο μόνο στις περιπτώσεις δήλωσης θανάτου του συνταξιούχου.
Στις περιπτώσεις γάμου και διαζυγίου θα επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος.

Κατά την παρουσίαση του νέου σχεδίου, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στην γέννησή του, έχει ελάχιστο κόστος και τεράστια οικονομική και κοινωνική ωφέλεια». Στόχος του υπουργείο είναι η εξοικονόμηση περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως που σπαταλώνται σε παράνομα εισπραχθείσες συντάξεις.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της δεύτερης απογραφής των συνταξιούχων περίπου 55.000 άτομα δεν προσήλθαν στην απογραφή.

Ωστόσο, το υπουργείο εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός θα μειωθεί στις 30.000 τις επόμενες ημέρες όταν θα διακοπεί η σύνταξη και πολλοί συνταξιούχοι θα υποχρεωθούν να προσέλθουν στα ασφαλιστικά τους ταμεία.
 www.zougla.gr

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. Είναι, ασφαλώς, αλήθεια οτι η συμπαθής τάξη των συμβολαιογράφων έχει και αυτή πληγεί από την οικονομική/αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης. Είναι, λοιπόν, δίκαιο να επιβληθεί μια εισφορά ούτως ειπείν αλληλεγγύης υπέρ της εν λόγω τάξεως και μάλιστα από τους θνήσκοντες (από πείνα ή από άλλα φυσιολογικά ή παθολογικά αίτια) συνανθρώπους μας. Κάτι σαν την εισφορά υπέρ των σεισμοπαθών, όπως έλεγε κι' ο βουλευτής Καλοχερέτας πριν από 55 χρόνια ή, ακόμα, σαν την εισφορά υπέρ ΟΓΑ (πιό σύγχρονο). Με άλλα λόγια, εις το εξής ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ή, αλλιώς, δεν είναι δίκαιο να πεθαίνει κανείς τζάπα, όπως γινόταν μέχρι τώρα, δηλ. με μία απλή δήλωση ενώπιον του Ληξιάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή