Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Remee: μάσκα που ελέγχει τα όνειρά σας

Σαν βγαλμένο από το σενάριο του "Ιnception" είναι το "gadget" που έχουν δημιουργήσει δύο προγραμματιστές από το Brooklyn της Νέας Υόρκης, οι Duncan Frazier και Steve McGuigan. Πρόκειται για μία μάσκα ύπνου που μπορεί να.... ελέγξει τα όνειρά σας.
Αν και μοιάζει με τυπική μάσκα ύπνου, το Remee είναι ....

ένα gadget "βγαλμένο από το μέλλον". Πώς τα καταφέρνει όμως να επηρεάζει τα όνειρά σας; Έρευνες αποδεικνύουν ότι τα περισσότερα όνειρα "διαδραματίζονται" κατά τη φάση REM του ύπνου, όταν κοιμόμαστε ελαφρά, το μυαλό βρίσκεται σε φάση επαγρύπνησης και οι αισθήσεις αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω. Με τη μάσκα αυτή, έχετε πλέον τη δυνατότητα να "προπονήσετε" τον εγκέφαλό σας, ώστε να βλέπετε τα όνειρα της επιλογής σας...

Το εσωτερικό της μάσκας διαθέτει μία σειρά από έξι κόκκινα φώτα LED, τα οποία βέβαια είναι αρκετά "ασθενή", ώστε να μην μπορούν να σας ξυπνήσουν, αλλά να γίνονται αντιληπτά ως ερεθίσματα από τον εγκέφαλό σας. Το Remee μπορεί να αντιληφθεί πότε βρίσκεστε στη φάση REM του ύπνου, ώστε να "μπει" στο όνειρό σας με τη βοήθεια των "flashing lights". Κάπως έτσι, αναγνωρίζοντας τα φώτα, μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι κοιμάστε και στη συνέχεια να πάρετε τον έλεγχο του ονείρου σας.
Οι εφευρέτες της μάσκας έχουν δημιουργήσει μάλιστα, και μία ιστοσελίδα στο sleepwithremee.com, όπου μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις, όπως το πότε θα ξεκινήσει η ακολουθία φώτων και πότε θα επαναληφθεί, ενώ μπορείτε να αλλάξετε ακόμη και την έντασή τους.

Οι δύο φίλοι ζήτησαν χρηματοδότηση για το project τους από το δημοφιλές crowd funding site Kickstarter, με στόχο να φτάσουν τα 27.500 ευρώ. Πέτυχαν όμως συνολικά να συγκεντρώσουν 450.350 ευρώ από πάνω από 6.550 χρηματοδότες, με αποτέλεσμα το project να ετοιμάζεται να κάνει σύντομα την εμφάνισή του στην αγορά.

Διαβάζουμε ότι η μάσκα θα είναι διαθέσιμη σε πέντε διαφορετικές χρωματικές επιλογές και θα κοστίζει 75 ευρώ περίπου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εως τώρα έχουν δεχθεί πάνω από 7.000 παραγγελίες με τις περισσότερες να έχουν προέλθει από την Αυστραλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

DiGiTaL LiFe
Τέσσα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια