Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πράσινη επιστροφή στα θρανία

Σύμφωνα με έρευνα της WWF Ελλάς, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα ελληνικά δάση έχουν συρρικνωθεί δραματικά την τελευταία 20ετία.
Κι όμως, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για τη σωτηρία τους, αρχίζοντας (ημέρες που είναι) ακόμα και από τη σχολική τσάντα των παιδιών μας.
Για την παρασκευή χαρτιού απαιτούνται ....

τεράστιες ποσότητες ξυλείας, ενώ η ζημιά στο περιβάλλον δεν σταματάει στην καταστροφή των δασών.
Στην πορεία της, διαδικασίας οι βιομηχανίες επεξεργάζονται τα κομμένα δέντρα, σημαντικό ρυπογόνο στάδιο της παραγωγής, που προκαλεί επί πλέον καταστροφή.

Οι ημέρες αυτές, που η επιστροφή στο σχολείο σηματοδοτεί για τις οικογένειες με παιδιά την αγορά γραφικής ύλης, αποτελούν πρώτης τάξης ευκαιρία να περάσουμε το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος στους μικρούς μαθητές.
Πώς; Ακολουθώντας πέντε απλά βήματα:

1. Αγοράζουμε "πράσινα" σχολικά είδη από ανακυκλώσιμα, επαναχρησιμοποιύμενα ή σε περίπτωση που θέλουμε, ξύλινα καλλιεργήσιμης ξυλείας υλικά: Οικολογικές τσάντες από βιολογικό βαμβάκι και ανακυκλωμένο μέταλλο. Υφασμάτινες και χωρίς τοξικές βαφές κασετίνες. Μολύβια, γόμες και ξύστρες όλα από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Στυλό πολλαπλών χρήσεων.

2. Κατανάλωση χαρτιού με μέτρο και συνείδηση:
Χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένο χαρτί για τον εκτυπωτή μας και τα τετράδια μας και διδάσκουμε στα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης.

3. Επιλέγουμε ειδικό σκεύος από ανακυκλωμένο πλαστικό (αντί για χάρτινες ή πλαστικές συσκευασίες) για να μεταφέρει το παιδί το κολατσιό του.

4. Πηγαίνουμε τα παιδιά στο σχολείο με τα πόδια αν αυτό είναι κοντά.
Διαφορετικά, επιλέγουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και όχι το αυτοκίνητό μας.


5. Πριν και πάνω απ όλα, δεν αγοράζουμε πράγματα που ήδη έχουμε.
Ψάχνουμε τα συρτάρια μας και ξαναχρησιμοποιούμε ό τι υπάρχει από την προηγούμενη σχολική χρονιά. Ακόμα και μια τσάντα θα φαίνεται καινούργια αν βάλουμε το χεράκι μας και προσθέσουμε χειροποίητα παιχνίδια!
"Ε"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια