Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέθανε ο τραγουδιστής Scott Mackenzie 1939-2012

Εφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 ετών ο αμερικανός τραγουδιστής Σκοτ Μακένζι, ερμηνευτής του τραγουδιού «San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)», του ανεπίσημου ύμνου της αντικουλτούρας της δεκαετίας του 1960, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τον ....

ιστότοπό του.
«Με πολλή θλίψη σας γνωστοποιούμε το θάνατο του Σκοτ Μακένζι στις 18 Αυγούστου 2012 στο Λος Άντζελες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο.
«Ο Σκοτ ήταν πρόσφατα πολύ άρρωστος και πέθανε στην κατοικία του, αφού πέρασε δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σκοτ Μακένζι πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο από το 2010, καθώς είχε προσβληθεί από το σύνδρομο Γκιγέν-Μπαρέ, μια ασθένεια που πλήττει το νευρικό σύστημα.

Πιστεύεται πως στις αρχές Αυγούστου είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, υπογραμμίζεται στον ιστότοπο.

Το «Σαν Φρανσίσκο» είχε γραφτεί από τον Τζον Φίλιπς, τον αρχηγό του συγκροτήματος της δεκαετίας του 1960 «The Mamas and the Papas», αλλά ερμηνεύτηκε από τον Σκοτ Μακένζι.

Το 1988 ο Μακένζι είχε επίσης γράψει μαζί με τους Φίλιπς, Μάικ Λαβ και Τέρι Μέλτσερ το τραγούδι των Μπιτς Μπόις «Κοκόμο».
Ο Σκοτ Μακένζι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του 1990 κάνοντας περιοδείες με τους The Mamas and the Papas. Το συγκρότημα έπαψε να υφίσταται μετά την αποχώρηση των αρχικών μελών του.
εθνος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια