Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ημίγυμνο πορτραίτο της Michelle Obama

Η επιλογή του ισπανικού περιοδικού Fuera de Serie να φιλοξενήσει στο εξώφυλλο του μήνα Αυγούστου το πορτραίτο της Michelle Obama, όπου απεικονίζεται γυμνόστηθη και σκλάβα, έχει προκαλέσει αντικρουόμενα σχόλια σε όλο τον κόσμο.
Η εικόνα της πρώτης κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών, που φιγουράρει στην ....

πρώτη σελίδα του Lifestyle περιοδικού, που κυκλοφορεί ένθετο στην εφημερίδα Expansión, φυσικά δεν είναι πραγματική, αλλά φωτομοντάζ που έκανε η καλλιτέχνης Karine Percheron-Daniels.

Το «πλαστό» πορτραίτο είναι εμπνευσμένο από τον πίνακα της γαλλίδας καλλιτέχνιδας και φεμινίστριας Marie-Guilhelmine Benoist, που είχε φιλοτεχνήσει το 1800 με τίτλο «Το Πορτραίτο μιας Νέγρας» (Portrait D'Une Négresse) και συμβόλιζε την πίστη της στην ελευθερία και τα δικαιώματα των έγχρωμων ανδρών και γυναικών.

Καθισμένη σε μία καρέκλα, η Michelle Obama είναι τυλιγμένη με την αμερικανική σημεία, ενώ μένει ακάλυπτο το δεξί στήθος της και φοράει τυλιγμένο στο κεφάλι ένα μαντίλι.
Ο τίτλος της γυμνόστηθης σκλάβας Michelle είναι «Michelle, Η εγγονή μιας Σκλάβας, Πρώτη Κυρία της Αμερικής» (Michelle Tataranieta De Esclava, Dueña De América), ενώ στο άρθρο που συνοδεύει τη φωτογραφία οι συντάκτες του περιοδικού αναφέρουν ότι η λαμπερή αυτή γυναίκα κατάγεται από γενιά σκλάβων.

Επιπλέον, τονίζεται ο θαυμασμός που τρέφει ο αμερικανικός λαός για τη σύζυγο του Barack Obama, κάτι που δίνει επιπλέον βαθμούς στον αμερικανό πρόεδρο.

«… Πίσω από έναν σπουδαίο άντρα βρίσκεται μία σπουδαία γυναίκα, κάτι που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο το γάμο του Obama. Στη σκιά του προέδρου των ΗΠΑ βρίσκεται ένα πρόσωπο που η δημοτικότητά του ξεπερνάει ακόμα και εκείνη του Obama. Αυτό το άτομο δεν είναι άλλο από τη σύζυγό του Michelle», αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο που συνοδεύει την εν λόγω φωτογραφία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια