Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στο έλεος του τυφώνα Ισαάκ η Λουιζιάνα

Ωρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι της Λουιζιάνα, η οποία τις τελευταίες ώρες πλήττεται από τον τυφώνα «Ισαάκ».
Στην περιοχή έχει ήδη σημάνει συναγερμός:
Οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσε ο Ισαάκ είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει φράγμα στη νοτιοανατολική Λουιζιάνα, απειλώντας με ....

σοβαρές πλημμύρες της περιοχή.
«Αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων στο Πλάκμινζ Πάρις ανέφεραν πως υπερχείλισε φράγμα στην ανατολική όχθη από το Μπρέιθγουέιτ ως το Γουάιτ Ντιτς. Αυτό θα καταλήξει στο να πλημμυρίσει σε μεγάλο βαθμό η περιοχή», ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του The Weather Channel's.
Ο Μπίλι Νάνγκεσερ, πρόεδρος της κοινότητας Πλάκμινζ Πάρις, περίπου 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Νέας Ορλεάνης, δήλωσε πως τα ύψους τριών μέτρων φράγματα δεν κατέρρευσαν, αλλά το νερό πέρασε πάνω από αυτά.
"Τα φράγματα υπερχείλισαν σε αρκετές περιοχές και προσπαθούμε να απομακρύνουμε τους ανθρώπους. Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι...Η κατάσταση εδώ είναι πολύ σοβαρή", τόνισε στο CNN.
Ο «Ισαάκ» πλήττει για δεύτερη φορά από χθες το βράδυ τις νοτιοανατολικές ακτές της Λουιζιάνα. Νωρίτερα, το κέντρο είχε ανακοινώσει πως το μάτι του κυκλώνα βρίσκεται πολύ κοντά στη Νέα Ορλεάνη και πως η στάθμη των υδάτων σε ορισμένους τομείς της πόλης έφτασε τα τρία μέτρα.
Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν είναι ώρα να προκαλούμε την τύχη μας»
Έκκληση στους κατοίκους των περιοχών των ΗΠΑ που αναμένεται να πλήξει ο «Ισαάκ» να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, ακόμη και αν τους καλέσουν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Δεν είναι ώρα να προκαλούμε την τύχη μας, ούτε ώρα να παρακούσουμε τις επίσημες οδηγίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα.
 Ο τυφώνας «Ισαάκ» ενισχύεται συνεχώς καθώς πλησιάζει την περιοχή της νοτιοανατολικής Λουιζιάνα.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), αναμένονται πλημμύρες εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που συνοδεύουν τον «Ισαάκ».


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια