Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βάρκα - οριγκάμι

Μπορούμε να διπλώσουμε τη βάρκα και να τη βάλουμε στην τσάντα μας;
Όπως φαίνεται, μπορούμε!
Ο λόγος για τη Foldboat, μια βάρκα που σχεδίασαν δύο μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Βασιλικό Κολέγιο Καλών Τεχνών του Λονδίνου η οποία μπορεί να διπλωθεί όπως ακριβώς και ένα ...
οριγκάμι.
Οριγκάμι ονομάζονται οι ιαπωνικές χάρτινες κατασκευές με τις οποίες δημιουργούνται σχήματα διπλώνοντας - και ποτέ κόβοντας - το χαρτί.
Το μυστικό κρύβεται στο ενιαίο "φύλλο" πλαστικού υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένη η εν λόγω βαρκούλα αλλά και στις ειδικές τσακίσεις που φέρει το υλικό αυτό ώστε να μπορεί να "στηθεί" σε ελάχιστο χρόνο σχηματίζοντας τη βάρκα και στη συνέχεια να αποδομηθεί και να διπλωθεί πάλι ώστε να χωράει σε μια τσάντα μεταφοράς.
Η "αναδιπλούμενη" βάρκα Foldboat μπορεί να αντέξει ως και 6.000 χρήσεις και διατίθεται σε δύο εκδοχές: μία που κλείνοντας γίνεται ένα μικρό και εύκολο στη μεταφορά "πακέτο" και μια δεύτερη που γίνεται επίπεδη.
Η τιμή της εντυπωσιακής επινόησης αγγίζει τα 1.000 ευρώ και σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται δύο κουπιά, οι βίδες και τα παξιμάδια που συγκρατούν την κατασκευή, όπως επίσης και αδιάβροχα μαξιλάρια που τοποθετούνται στο εσωτερικό της για ευχάριστες βαρκάδες.
Το βήμα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια