Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τοξοβολία - archery - стрельба из лука - 射箭

Η τοξοβολία άνοιξε τις πύλες της με τους προκριματικούς αγώνες, ωστόσο με το... καλημέρα είχαμε προβλήματα. Ειδικότερα, αρκετά άτομα προσήλθαν στον χώρο του αγωνίσματος με εισιτήρια και φυσικά δεν τους επετράπη η είσοδος, καθώς ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Φυσικά, έπεσαν θύματα επιτήδειων, αφού τα εισιτήρια ήταν πλαστά!
Η τοξοβολία είναι ένα από τα παλιότερα ολυμπιακά αθλήματα, αφού μπήκε....

 στις Ολυμπιάδες το 1900 στο Παρίσι. Όμως, μετά το 1920 το άθλημα αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα και μπήκε ξανά το 1972 στο Μόναχο με ανδρικά και γυναικεία αγωνίσματα.
Στις πρώτες Ολυμπιάδες ο τρόπος διεξαγωγής του αθλήματος και ο αριθμός των αγωνισμάτων δεν ήταν σταθερός. Το 1900 στο Παρίσι διεξήχθησαν έξι αγωνίσματα τοξοβολίας από διάφορες αποστάσεις. Το 1904 στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ έγιναν έξι αγωνίσματα μόνο με αθλητές των ΗΠΑ αλλά πήραν μέρος για πρώτη φορά και γυναίκες. Το 1908 στο Λονδίνο έγιναν τρία αγωνίσματα, από τα οποία ένα γυναικείο. Το 1912 στη Στοκχόλμη δεν έγινε κανένα αλλά το 1920 στην Αμβέρσα έγιναν δέκα μόνο για άνδρες.
Η αδυναμία δημιουργίας σταθερών κανονισμών διεξαγωγής του αθλήματος οδήγησε τη ΔΟΕ στην αφαίρεσή του από το ολυμπιακό πρόγραμμα. Επανήλθε το 1972 στο Μόναχο αρχικά με ατομικά αγωνίσματα ανδρών και γυναικών και από το 1988 και με ομαδικά.
Η τοξοβολία έκανε την εμφάνισή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά το 1900 και ήταν ένα από τα λίγα αθλήματα που έλαβαν μέρος γυναίκες. Το 1920 σταμάτησε να περιλαμβάνεται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και επέστρεψε το 1972 στο Μόναχο. Από το 1988 στη Σεούλ, εισήχθησαν και τα ομαδικά αγωνίσματα της τοξοβολίας γιατί μέχρι τότε, γίνονταν μόνο ατομικοί αγώνες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια