Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Yoghurt bar: νέα μανία για το γιαούρτι

του Δημήτρη Ρηγόπουλου
Ήταν πέρυσι το καλοκαίρι όταν κατά τη διάρκεια μιας ανέμελης βόλτας στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου το μάτι μου έπεσε στο Fresko.
 Στην αρχή έπαθα αυτό που παθαίνει κανείς όταν βλέπει ένα καινούργιο yoghurt bar μπροστά του, ένα από τα πολλά που ξεφυτρώνουν πια σαν τα μανιτάρια σε όλη την Αθήνα: τα μπερδεύεις με καταστήματα που πουλάνε παγωτό.
Λίγο οι λευκές προσόψεις τους, λίγο οι βιτρίνες με τις γεύσεις, λίγο οι μηχανές που ορκίζεσαι ότι βγάζουν παγωτό, δεν θέλεις και πολύ.

Θυμάμαι, είχα πλησιάσει διστακτικά τους υπαλλήλους οι οποίοι ήταν εκπαιδευμένοι στο θέαμα. Είναι σαν να μου έλεγαν: «Πλησιάστε, δεν δαγκώνει».
Όντως, είχαν δίκιο.
Κανένας κορκόδειλος δεν πετάχτηκε από τους λαχταριστούς κεσέδες με παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι από μικρές φάρμες της Αχαΐας και του Καρπενησίου που συνδυάζονται καταπληκτικά με ελληνικό μέλι και γλυκό του κουταλιού.
Είχαν την ευγένεια να μου δώσουν να δοκιμάσω, και εκτός από το ότι ήταν πολύ ωραίο αισθάνθηκα πως μια νέα συναρπαστική αγορά θα μπορούσε να ανοίξει.
Τώρα που οι εισαγωγές βουλιάζουν και οι εξαγωγές παίρνουν τα πάνω τους γιατί να επιμένουμε με εισαγωγές παγωτού από την Ιταλία ή την Αμερική και να μην ποντάρουμε σε ένα δικό μας προϊόν; Γιατί να μην στηρίξουμε δικούς μας παραγωγούς, για να μην φτιάξουμε τις δικές μας αλυσίδες με βάση το γιαούρτι, γιατί να μην βρουν δουλειά τόσοι άνθρωποι;
Ευτυχώς δεν ήμουν ο μόνος που έκανα τόσο πατριωτικές σκέψεις μέσα στο λιοπύρι.
Ένα χρόνο μετά η Αθήνα έχει παραδοθεί στη μανία των yoghurt bar.
Εδώ μιλάμε κυρίως για παγωμένο γιαούρτι, ένα καθαρό υποκατάστατο του παγωτού, δηλαδή.
Αλλά δεν μας πειράζει καθόλου, θα το καταπιούμε κι αυτό!
Μια βασική πιάτσα αναπτύσσεται κοντά στο Μοναστηράκι.
Εδώ έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στο Froyo (Ερμού 55 και Καπνικαρέας 2), το Yum…me!! (Ερμού 73) και το Trano Pastry Shop, πάλι Ερμού, λίγο πριν από την Αθηνάς. Από κοντά και το Κολωνάκι με το yorice (Σόλωνος 64 και Σίνα) και το επίσης πολύ καινούργιο white στην Λουκιανού 21Β.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια