Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η εξαφάνιση των εποχών The disappearance of seasons

The disappearance of seasons
Προάγγελοι κλιματικής καταστροφής είναι η "ασάφεια" των εποχών στη Βρετανία και το θερμότερο Φθινόπωρο στην Αυστραλία.
Η άνοιξη, έχει αρχίσει να μην είναι τόσο ευδιάκριτη όσο προχωρούν οι κλιματικές αλλαγές.
Όπως παρατηρήθηκε στη Βρετανία, τα φυσικά γεγονότα που σηματοδοτούσαν τον ερχομό της άνοιξης, όπως η ανθοφορία και η εμφάνιση εντόμων, τώρα λαμβάνουν χώρα στα μέσα του χειμώνα, καθώς οι θερμοκρασίες στη χώρα ανεβαίνουν σταθερά.
 Παρ ότι μπορεί μερικοί να θεωρήσουν αυτές τις αλλαγές χαριτωμένες, είναι στην πραγματικότητα η χειροπιαστή απόδειξη ότι ο πλανήτης έχει μπει για τα καλά στην κούρσα του φαινομένου του θερμοκηπίου, κάτι που θα αποβεί καταστροφικό αν δεν ελεγχθεί.

Στην πράξη, η "ασάφεια" των εποχών στη Βρετανία  είναι απόδειξη της κλιματικής αλλαγής, το φαινόμενο αυτό δείχνει ότι η αλυσίδα των οργανισμών αντιδρά ενεργά στη μεγαλύτερη περιβαλλοντική αλλαγή στην Ιστορία, με έναν τρόπο που οι άνθρωποι δεν το κάνουν, καθώς δεν αντιλαμβάνονται την πραγματική του σημασία.

Τα κατ εξοχήν ανοιξιάτικα φυτά και λουλούδια ανθίζουν από το ....Νοέμβριο στη Βρετανία, πράγμα που εγείρει ανησυχίες σχετικά με το μέλλον του πλανήτη.
Οι συνεχώς αυξανόμενες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία, έχουν ως αποτέλεσμα τα λουλούδια που άνθιζαν παραδοσιακά την άνοιξη, να ανθίζουν από το Νοέμβριο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ανοιξιάτικα φυτά, όπως τα αγριοραδίκια και οι μαργαρίτες, ανθίζουν τώρα πια σε πολλές περιοχές καθ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.
The disappearance of seasons
Αντίστοιχα αντιδρούν και τα έντομα, καθώς πολλές πεταλούδες παρατηρούνται περισσότερο τον Ιανουάριο, παρά τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, ενώ το ίδιο συμβαίνει για παράδειγμα και με τα παγώνια, τα οποία ξεχειμωνιάζουν πλέον στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί στην Αυστραλία λένε πως το κύμα καύσωνα που έπληξε την Αδελαίδα ήταν το χειρότερο για τέτοια εποχή, καθώς αν και φθινόπωρο το θερμόμετρο ξεπερνούσε τους 35 βαθμούς.
Ανάλογες θερμοκρασίες είχε και η Μελβούρνη, ενώ η Ταζμανία πλήττεται από πυρκαγιές.
Σημειώνεται ότι το ρεκόρ ζέστης σε περιοχή της Αυστραλίας σημειώθηκε το 1923 όταν επί 160 συνεχόμενες ημέρες το θερμόμετρο ήταν πάνω από 37,8 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή Μαρμπλ Μπαρ της Δυτικής Αυστραλίας. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια