Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έλληνες που σαρώνουν στο Εξωτερικό

Την χώρα μας στο Εξωτερικό προβάλλουν μέσα από την καριέρα και τις επιτυχίες τους Ελληνίδες και Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 
Σας παρουσιάζουμε μερικούς μόνο από αυτούς!....

1. Έλενα Παπαρίζου
Μπορεί να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στη Σουηδία, η Έλενα, όμως, ποτέ δεν ξέχασε την καταγωγή της: μετά την επιτυχία της στην Eurovision με το «Die For You» και την ακόμα μεγαλύτερη με το «My Number One», η τραγουδίστρια συνέχισε να προβάλλει την χώρα μας και να κάνει θραύση, με αποκορύφωμα την συμμετοχή της στο σουηδικό «Dancing With The Stars».

2. Νίκος Αλιάγας
Ο παρουσιαστής που «καθηλώνει» τους Γάλλους είναι από τους πλέον γνωστούς Έλληνες. Ο Νίκος Αλιάγας κάνει μεγάλη καριέρα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση της χώρας (π.χ. παρουσιάζοντας το talent show «Star Academy» και τα μουσικά βραβεία «NRJ») και κατά καιρούς έχει αποσπάσει βραβεία, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε καμπάνια μέσω Ίντερνετ καλώντας τους Ευρωπαίους να επισκεφθούν την Ελλάδα.

3. Ρία Αντωνίου
«Μοντέλο του Θεού» αποκαλούν οι Ιταλοί την ξανθιά καλλονή, που βρέθηκε στο Μιλάνο για δουλειά και κατέληξε να «σαρώσει» το ιταλικό «Dancing With The Stars» και να συνεχίζει ως παρουσιάστρια, ενώ πρόσφατα έκανε «ντου» και στη Ρωσία μέσω διαφήμισης.

4. Μαρία Μενούνος
Από τις πλέον γνωστές παρουσιάστριες των ΗΠΑ, η Μαρία δεν παραλείπει ποτέ να τονίσει πως είναι Ελληνίδα! Οι εκπομπές της «χτυπούν κόκκινο» σε τηλεθέαση, ενώ το 2008 έγινε η πρώτη δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη από ολόκληρη την οικογένεια Obama! Η 34χρονη παρουσιάστρια παρουσίασε μαζί με τον Σάκη Ρουβά την Eurovision της Αθήνας, «σάρωσε» στο αμερικάνικο «Dancing With The Stars» και έδωσε δυναμικό παρών τρέχοντας στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

5. Δημήτρης Βαρούνης
Αν δεν σου «λέει» κάτι το όνομα, τότε μάθε πως μιλάμε για τον νεότερο music manager, με ανώτερο πτυχίο από την Microsoft! Ο Δημήτρης είναι ένας από το διαδικτυακό team της Lady Gaga, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με Έλληνες καλλιτέχνες και έχει σχεδιάσει ένα από τα κορυφαία τουριστικά blogs της περιοχής του, το lakonistas.

6. Δωροθέα Μερκούρη
Ακόμα μία Ελληνίδα που «τρελαίνει» τους Ιταλούς: οι εμφανίσεις της στις πασαρέλες και την τηλεόραση λαμβάνουν διθυραμβικές κριτικές, είναι φίλη με την Monica Bellucci και δεν δίστασε να χορέψει συρτάκι σε ένα από τα δημοφιλέστερα σόου της γειτονικής χώρας, ξεσηκώνοντας τους πάντες! Πιο πρόσφατα, η Δωροθέα «μεταμορφώθηκε» σε Amy Winehouse και περπάτησε στην επίδειξη μόδας του Jean Paul Gaultier.

7. Σπύρος Θεοδωρίδης
Έλληνας ήταν και ο νικητής του ιταλικού «Master Chef»! Ο Σπύρος Θεοδωρίδης, που γεννήθηκε στην χώρα μας αλλά μετακόμισε στην Μοντένα, «μάγεψε» την κριτική επιτροπή. Έφυγε από το σόου κατά 100.000 ευρώ πλουσιότερος, έβγαλε δικό του βιβλίο με συνταγές και ετοιμάζεται να μαγειρέψει στο «Combal Zero» του Τορίνου, ενός από τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.

8. Μαρία Λόη
Από την Ναύπακτο… στο Λευκό Οίκο η Μαρία Λόη, η μαγείρισσα που έγινε ευρέως γνωστή από το πρωινό του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Η Μαρία Λόη διατηρεί εστιατόριο στο Μανχάταν, ενώ ανέλαβε τα φαγητά που προσέφερε ο Barack Obama σε επιφανείς Έλληνες των ΗΠΑ ανήμερα της 25ης Μαρτίου και, πρόσφατα, η Oprah Winfrey «ανέβασε» συνταγή της στην ιστοσελίδα της.

9. Geroge Stefanopoulos
Ελληνικής καταγωγής είναι ακόμα ένας παρουσιαστής που παρακολουθούν μετά μανίας στις ΗΠΑ. O George Stefanopoulos, πρώην σύμβουλος του Bill Clinton, είναι πλέον το κεντρικό πρόσωπο του πιο δημοφιλούς Αμερικανικού σόου, του θρυλικού, «Good Morning America» στο ABC.

10. Τόνια Σωτηροπούλου
Μπορεί εδώ να την γνωρίσαμε ως σύντροφο του Ορφέα Αυγουστίδη και να την απολαύσαμε μέσα από την «Ψυχραιμία» του Νίκου Περάκη, η 21χρονη ηθοποιός, όμως, άνοιξε τα φτερά της. Από το Λονδίνο βρέθηκε στον… James Bond, ενσαρκώνοντας ένα από τα κορίτσια του Daniel Craig στην νέα ταινία του 007 που αναμένουμε!

11. George Stroumboulopoulos
Ο διασημότερος παρουσιαστής του Καναδά είναι Έλληνας! Στο πλατό καθημερινού talk show του δικτύου CBC, ο George Stroumboulopoulos έχει  φιλοξενήσει σπουδαία ονόματα της διεθνούς showbiz και της πολιτικής, ενώ δεν κρύβει πως οι πρόγονοί του ήταν από την Αλεξάνδρεια. «Με εκνευρίζει που δεν δίνεται η δέουσα σημασία στο γεγονός ότι η κρίση δεν είναι ελληνική αλλά παγκόσμια… Στους περισσότερους προσπαθώ να εξηγήσω ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο πολύπλοκη από αυτό που νομίζουν και ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα και ότι η χώρα τους μπορεί να είναι η επόμενη», δηλώνει ο ίδιος.

12. Γιώργος Παγουλάτος
Έλληνας είναι και ο άνθρωπος που πρώτευσε το 2012 στην κορυφάια στρατιωτική ακαδημία του κόσμου, το West Point: ο Γιώργος Παγουλάτος, που μπήκε στη σχολή επειδή ήθελε να μοιάσει στον αγαπημένο του παππού που πολέμησε στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, αποφοίτησε με άριστα και πήρε το δίπλωμά του από τα χέρια του αντιπροέδρου των ΗΠΑ!

Αν δεν σου έφτασαν αυτοί οι 12, θα σου θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο Σάκης Ρουβάς έγινε εξώφυλλο σε ξένο περιοδικό με τους πιο εργατικούς και επιτυχημένους Έλληνες, την πιο σέξι γυναίκα της Βρετανίας την ελληνικής καταγωγής Γεωργία Σάλπα, τους ηθοποιούς Ζακ Γαλιφιανάκη και Ολυμπία Δουκάκις, την Μελίνα Κανακαρίδη που βλέπεις στο «CSI», τον σχεδιαστή Τζον Βαρβάτος, αλλά και τον Άλεξ Καπράνο του συγκροτήματος Franz Ferdinand!

Δεν σου έφτασαν;
Άνθιμος Ανανιάδης, Αλέξης Γεωργούλης και Χρήστος Βασιλόπουλος κάνουν επίσης τα πρώτα τους βήματα στο Hollywood...
Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια