Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δήμος Νέου Ηρακλείου: μοιράζει φαγητό σε δημότες που έχουν ανάγκη

Ανάδοχοι φτωχών οικογενειών οι καταστηματάρχες.
"Δύο φούρνοι δίνουν καθημερινά ψωμί σε κάποιες οικογένειες, ενώ άλλες φορές προσφέρουν προϊόντα όπως τυρόπιτες.
Μια μέρα, η κοινωνική λειτουργός του δήμου, στο πλαίσιο επίσκεψής της σε μια οικογένεια, είδε να φυλάνε μέσα σε......

 μπολ κάποιες από αυτές τις τυρόπιτες σε κομματάκια, με σκοπό να δίνουν στα παιδιά τους από ένα κομμάτι κάθε μέρα, για πρωινό".

Με αυτά τα λόγια περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί σε κάποιες οικογένειες του Δήμου Νέου Ηρακλείου η υπεύθυνη του προγράμματος εθελοντών, Ελένη Υφαντή.
"Χέρι βοηθείας"
Η εθελοντική ομάδα κοινωνικής προστασίας απαρτίζεται από 30 εθελοντές, οι οποίοι συμπληρώνουν τις προσπάθειες του δήμου για ένα "χέρι βοηθείας", σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Η τελευταία εκστρατεία έχει σύνθημα "Η τροφή είναι αναμφισβήτητο δικαίωμα για όλους" και οι εθελοντές καλούν τους καταστηματάρχες να γίνουν ανάδοχοι σε 20 οικογένειες, οι οποίες έχουν καταγραφεί ως χρήζουσες βοήθειας από το σώμα εθελοντών με τη βοήθεια του δήμου.
Η ανταπόκριση των καταστηματαρχών είναι θετική, καθώς η αρχή έγινε ήδη από το Palmie Bistro, τα Goody's και το "Χάνι", που θα προσφέρουν φαγητό μερικές φορές την εβδομάδα.

"Έχουμε φτιάξει ένα πολύ γερό σώμα εθελοντών που απαρτίζεται από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές.
Προσπαθούμε για το καλύτερο μέσα από την κοινωνική υπηρεσία, ενώ 15 από εμάς εκπαιδεύονται ήδη από τους δύο κοινωνικούς λειτουργούς του δήμου" αναφέρει η κ. Υφαντή.
'Ηδη, μία εθελόντρια κάνει μαθήματα σε δύο παιδιά από φτωχή οικογένεια, μία φυσιοθεραπεύτρια παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε άτομο που αντιμετωπίζει προβλήματα δυσλεξίας, ενώ ταυτόχρονα γίνονται σχέδια για τη δημιουργία οδοντιατρείου, από την εθελόντρια οδοντίατρος Κατερίνα Μάκκα.
Το "δίδυμο" κοινωνική υπηρεσία - εθελοντές προσφέρει επίσης βοήθεια στο "Κοσμέτειο Ίδρυμα", όπου διαμένουν φτωχές οικογένειες.

Αλληλεγγύη.
"Η χώρα μας περνά τις πιο δύσκολες μεταπολεμικές στιγμές.
Ο κοινωνικός ιστός καταρρέει και η πλειοψηφία των συμπολιτών μας βιώνει μια απίστευτα σκληρή πραγματικότητα.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο εθελοντισμός πρέπει να καταγραφεί μέσα μας ως πράξη αγάπης, αλληλεγγύης, καθημερινής ανάγκης και προσφοράς", αναφέρει η κ.Μαρία Γαλακτοπούλου, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής.
 Τον Απρίλιο, το σώμα εθελοντών κατάφερε να μαζέψει 1,5 τόνο τρόφιμα, τα οποία παρέδωσε στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Οι ενέργειες του σώματος εθελοντών δεν περιορίζονται στην "εθελοντική ομάδα κοινωνικής πρόνοιας", αλλά επεκτείνονται και σε δράσεις πολιτικής προστασίας, περιβάλλοντος, πολιτισμού και επικοινωνίας, όπως καθαρισμός σε πλατείες που γίνεται ήδη, αλλά και ενημέρωση μαθητικού πληθυσμού του δήμου για σεισμούς, πλημμύρες και φωτιές, που θα πραγματοποιηθεί στο μέλλον.

Μαζί τους και ο Αλέξανδρος Χατζής.
Στο πλευρό των εθελοντών του δήμου βρέθηκε και ο γνωστός ερμηνευτής Αλέξανδρος Χατζής, ο οποίος έγραψε αφιλοκερδώς με δύο ακόμα άτομα το μουσικό κομμάτι που αποτελεί το σήμα της ραδιοφωνικής εκπομπής του σώματος εθελοντών στο ρ/σ του δήμου, με τίτλο "Εθελοντισμός ...εδώ κάτι συμβαίνει".
Αυτό αποτέλεσε την ευκαιρία να γνωρίσει τη δράση τους από κοντά και να αποφασίσει να γίνει και ο ίδιος μέλος του σώματος εθελοντών.
 "Τρεις άνθρωποι εθελοντικά δημιουργήσαμε ένα τραγούδι, γιατί να μη δημιουργήσουμε και "τραγούδια" στην κοινωνία με την καθημερινότητά μας. Τελείωσε η εποχή που απλώς καθόμαστε στις καρέκλες μας" λέει χαρακτηριστικά στον "Ε.Τ" ο κ. Χατζής.
Αθηνά Θωμά

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια