Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διάλεξε το σωστό ύφασμα για κομψότητα

Η ανάδειξη της σιλουέτας δεν εξαρτάται μόνο από το σχέδιο και το χρώμα του ρούχου.
Πρωταρχικό ρόλο παίζει και το ύφασμα, το οποίο μπορεί να προβάλει τα προτερήματα και να κρύψει τα ελαττώματα του σώματος.
Ακολούθησε την αποκρυπτογράφηση των 5 πιο κοινών υλικών που συνθέτουν τη γκαρνταρόμπα μας, για να πάρεις το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα:

Βαμβάκι: Μαλακό στην αφή, υγιεινό και ευχάριστο, είναι κατάλληλο για όλους/ες, αρκεί να είναι καλής ποιότητα και να φορεθεί στο σωστό μέγεθος, γιατί δεν έχει ελαστικότητα. Όταν επιλέγεις 100% βαμβακερό ρούχο, φρόντισε να μην είναι πολύ σφικτό στο σώμα σου, γιατί ενδέχεται να «πιει» λίγο στο πρώτο πλύσιμο (ανάλογα με την ποιότητα).

Λύκρα: Το υλικό που «σφίγγει» τη σιλουέτα. Είναι πολύ πρακτικό, γιατί δεν τσαλακώνεται, ενώ στεγνώνει πολύ εύκολα. Έχει όμως το μειονέκτημα ότι φορτίζεται εύκολα από στατικό ηλεκτρισμό. Επίσης δεν χαρίζει πάντα κομψότητα. Επειδή είναι πολύ σφιχτό στο σώμα, αν βρίσκεσαι επάνω από τα κιλά σου, μπορούν να ξεπηδήσουν μικρές σωματικές ατέλειες (παχάκια) από δεξιά και αριστερά, τις οποίες θα πρέπει να καλύψεις με ένα μαντίλι ή μια ζώνη.

Βισκόζ: Πρακτικό ύφασμα αλλά όχι τόσο κολακευτικό για τη σιλουέτα. Είναι συνθετικό υλικό που δε διαθέτει την απορροφητικότητα του βαμβακιού και φορτίζεται και αυτό συχνά από στατικό ηλεκτρισμό. Τα ρούχα που είναι φτιαγμένα από 100% βισκόζ ταιριάζουν καλύτερα στις λεπτές σιλουέτες. Το τέχνασμα για να αναδειχτούν οι πιο πλούσιες καμπύλες είναι το ύφασμα να περιέχει, εκτός από βισκόζ, λίγο βαμβάκι ή μετάξι, καθώς και λίγο ελαστικό υλικό (π.χ. spandex), οπότε αγκαλιάζει καλύτερα το σώμα.

Λινό: Ελαφρύ, υγιεινό, είναι ο βασιλιάς του καλοκαιριού. Το μειονέκτημά του όμως είναι προφανές: Τσαλακώνεται εύκολα και, για ασφάλεια, είναι καλύτερο να πλένεται στο χέρι (με προσοχή, γιατί ενδέχεται να μπει στο πρώτο πλύσιμο). Επίσης είναι παραπλανητικό και μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη για τη σιλουέτα, καθώς όταν μεν είναι σιδερωμένο είναι άψογο, εύκολα όμως γεμίζει με πτυχές, οπότε το ρούχο χάνει το σχήμα του. Για να μείνει όσο το δυνατόν πιο αναλλοίωτο, χρειάζεται να είναι σε καλή ποιότητα και το ρούχο να έχει σωστό κόψιμο. Μια ιδέα που μπορεί να βοηθήσει στην ανάδειξη ενός ελκυστικού λινού πουκάμισου είναι να το συνοδέψεις με μια λεπτή ζώνη, που εξασφαλίζει κομψότητα σε κάθε σωματότυπο και διατηρεί σε καλύτερη κατάσταση το ρούχο όλη την ημέρα.

Μετάξι: Το κατεξοχήν ρευστό, πολυτελές υλικό. Πανέλαφρο και με υπέροχο άγγιγμα, διατηρεί ανεξίτηλα τα χρώματα. Είναι όμως ακριβό και λίγο δύσκολο στη συντήρησή του. Επειδή πέφτει χυτό επάνω στο σώμα, δίνει κομψότητα και κολακεύει κρύβοντας τα μειονεκτήματα και προβάλλοντας τα προτερήματα της φόρμας του σώματος, ανάλογα με τις πτυχές του ρούχου.
www.goldenmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια