Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέθανε ο Robin Gibb των Bee Gees 1949-2012

Ο Robin Gibb, το ένα τρίτο των Bee Gees, πέθανε την Κυριακή μετά από μια μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του τραγουδιστή με επίσημη δήλωση.
Ο Gibb ήταν 62 ετών. "Η οικογένεια του Robin Gibb, οι Bee Gees, ανακοινώνει με μεγάλη λύπη ότι........

 ο Robin απεβίωσε σήμερα μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο του εντέρου και χειρουργική επέμβαση", αναφέρει η δήλωση.

"Η οικογένεια έχει ζητήσει να σεβατούμε την ιδιωτική ζωή της σε αυτή την πολύ δύσκολη εποχή."
Πριν από δύο χρόνια, ο Gibb πάλεψε με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του ήπατος, αλλά παρά τη "θεαματική ανάκαμψη", φάνηκε ένας δευτερεύων όγκων,που αναπτύχθηκε πρόσφατα, κι έκανε τα πράγματα πιο περίπλοκα και συνέβαλε στο να προσβληθεί και από μια περίπτωση πνευμονίας.

Ο Gibb γεννήθηκε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, το 1949, μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Maurice. (ο Maurice πέθανε το 2003 από επιπλοκές στο έντερο, ο δε Robin είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την ίδια αιτία το 2010.)

Μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό τους Barry, οι αδελφοί άρχισαν να τραγουδούν ως τρίο στην Αυστραλία, όπου η οικογένεια του μετακόμισε το 1958.
Παρόλο που οι Bee Gees είχαν κάποια επιτυχία στην Αυστραλία δεν είχαν πραγματικά καταφέρει κάτι μέχρι την επιστροφή τους στην Αγγλία και με όταν υπέγραψαν με τον Robert Stigwood.

Σαν Bee Gees γνώρισαν τεράστια επιτυχία, ιδιαίτερα στην περίοδο της ντίσκο.

Στη δεκαετία των 1980ς ο Robin έβγαλε ένα μισοπετυχημένο άλμπουμ σε παραγωγή του Jimmy Ruffin, αδελφός του πειρασμούς" Ντέιβιντ Ruffin.
Το τελευταίο άλμπουμ των Bee Gees ήταν το This Is Where I Came In, που κυκλοφόρησε το 2001. Δυό χρόνια αργότερα ο Maurice πέθανε, και με το θάνατο του τέλειωσαν οι Bee Gees. Ο μικρότερος αδελφός τους Andy πέθανε το 1988.

Ο Robin και ο Barry έκαναν διάφορες επανενώσεις σαν ντουέτο και μιλούσαν για μια περιοδεία, που τελικά δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια