Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λίφτινγκ για το θρυλικό ξενοδοχείο Ritz

Το διάσημο πολυτελές ξενοδοχείο του Παρισιού "Ritz" ανακαινίζεται και εκτιμάται ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια.
Αγαπημένο κατάλυμα της σχεδιάστριας μόδας Coco Chanel και του συγγραφέα Marcel Proust, αλλά και το μέρος όπου συνήθιζε να πίνει το ποτό του ο Ernest Hemingway, το "Ritz" ανακαινίστηκε για τελευταία φορά το....

 1979, όταν το αγόρασε ο δισεκατομμυριούχος Mohamed Al Fayed.
Τώρα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου λένε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουν όσα δεν φαίνονται με το μάτι στους χώρους του ξενοδοχείου, όπως το υδραυλικό σύστημα, τον κλιματισμό και τον εξαερισμό του.
Επίσης, θα κατασκευαστεί μια σήραγγα, η οποία θα συνδέει τον υπόγειο χώρο στάθμευσης στην πλατεία Vandom με το ξενοδοχείο, ώστε οι διασημότητες που θέλουν να αποφύγουν τους παπαράτσι να μπορούν να εισέρχονται σε αυτό χωρίς να γίνονται αντιληπτές.
Η ανακαίνιση θα καταστήσει το "Ritz" ανταγωνιστικό απέναντι σε μια σειρά πολυτελών ξενοδοχείων που έχουν ανοίξει ή ανακαινιστεί πρόσφατα στην γαλλική πρωτεύουσα, όπως το Shangri-La, το Bristol και το Royal Monceau.
Η διεύθυνση του ξενοδοχείου έσπευσε να διαβεβαιώσει τους πελάτες του ξενοδοχείου ότι η ανακαίνιση δεν θα αλλάξει τίποτα από το κλασικό ύφος του.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο ποσοστό του προσωπικού του ξενοδοχείου θα χάσει τη δουλειά του, καθώς το Ritz θα παραμείνει κλειστό για 27 μήνες. Συγκεκριμένα θα παραμείνουν 30 από τους 500 υπαλλήλους.
Όταν άνοιξε το 1898 το ξενοδοχείο ο Ελβετός ξενοδόχος Cesar Ritz ήταν πολύ πρωτοπόρο για την εποχή του. Ήταν το πρώτο ξενοδοχείο στο Παρίσι που διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα σε όλους τους ορόφους και τα δωμάτιά του διέθεταν μπάνιο.
 nooz

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια