Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Feng Shui στον κήπο σας

Ο κήπος αποτελεί το ζωτικό χώρο που περιβάλλει ένα σπίτι, γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό να είναι δομημένος με τέτοιο τρόπο ώστε το φυσικό του κλίμα να περικλείει την υγιή και ευνοϊκή ενέργεια που χρειάζεται για να ξεπεραστούν οποιεσδήποτε δυσκολίες μπορεί να συμβαίνουν στο εσωτερικό του σπιτιού.
Το κλειδί είναι η σωστή τοποθέτηση και η ισορροπία ανάμεσα στην ενέργεια του yin και του yang.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με χρώματα, φυτά, δέντρα, θάμνους, υδάτινα σημεία, έπιπλα κήπου, φωτισμό, μεταλλικά κουδουνάκια, ανεμοδείκτες και άλλα αξεσουάρ.

Για να έχετε έναν τέλειο Feng Shui κήπ, φυτέψτε τον με ένα μείγμα από λουλούδια, θάμνους και δέντρα που θα τέρπουν τις αισθήσεις και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Τα φυτά θα πρέπει να είναι υγιή, με πλούσια βλάστηση και σωστά κλαδεμένα.
Τα σχήματα θα πρέπει να ισορροπούν το ένα με το άλλο για να παράγουν καλό feng Shui για το σπίτι σας και τους ενοίκους του.

Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία υλικών σε έναν κήπο, μπορείτε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, να δώστε δηλαδή το στυλ που προτιμάτε.
Μια συστάδα δέντρων ή ένα αμπελόκλημα είναι πολύ yang και μπορούν να οριοθετήσουν ένα χώρο για να κάθεστε και να σηματοδοτήσουν τα όρια του κήπου σας.
Αν έχετε τοίχους ή φράκτες στον κήπο σας, μην απελπιστείτε, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να υποστηρίξουν τα αναρριχώμενα φυτά και λουλούδια σας.
Αυτό προσθέτει χρώμα και ύφος σε έναν κήπο ενώ παράλληλα διακοσμούν τη μουντή επιφάνεια.
Με κατάλληλο σχεδιασμό, τα φυτά αυτά μπορούν να απαλύνουν αιχμηρές άκρες σε γωνίες μειώνοντας έτσι το επιβλαβές "κακό chi - κακή ενέργεια".
Ένας χωριάτικος ξύλινος φράχτης δείχνει τέλειος σε έναν εξοχικό κήπο.
 Αν είναι τοποθετημένος προς την Ανατολή θα βοηθήσει στην ενίσχυση του στοιχείου του ξύλου.
Το νερό είναι το ένα από τα δύο στοιχεία που δομούν ολόκληρη τη φιλοσοφία του Feng Shui, καθώς προσελκύει το θετικό και ευεργετικό chi (θετική ενέργεια) επομένως δεν θα μπορούσε να λείπει από τον κήπο.
Υδάτινα στοιχεία, όπως λιμνούλες, συντριβάνια και άλλα διακοσμητικά συμβολίζουν ευημερία.
Το νερό που πέφτει πάνω σε πέτρες μοιάζοντας με καταρράκτη δημιουργεί ένα πολύ ελκυστικό εφέ.
Για να μην εξατμίζεται η θετική ενέργεια το νερό πρέπει να διατηρείται πάντα καθαρό και τα φυτά να είναι υγιή.

Περίτεχνα διακοσμητικά νερά μπορούν να αποτελέσουν το κεντρικό θέμα ενός κήπου, βεβαιωθείτε όμως ότι δεν επισκιάζει τον υπόλοιπο κήπο.
Τα διάφορα διακοσμητικά με νερό, είναι όμορφα όλο τον χρόνο όπως κελαρύζουν, στάζουν, πιτσιλούν, ανακλούν το φως και τις σκιές μπροστά σε ένα φόντο από πολυτελή φυτά ή μυστηριώδεις πέτρες.
Επίσης , τα χρυσόψαρα σε λιμνούλα είναι πολύ αισιόδοξα και ελπιδοφόρα σύμφωνα με το Feng Shui.

Τα μονοπάτια του κήπου δεν θα πρέπει να είναι ευθεία, καθώς η ενέργεια chi μπορεί να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα προς το σπίτι σας.
Αντίθετα μονοπάτια με στροφές βοηθούν την ενέργεια να κινείται αργά και ελεύθερα.
Αν έχετε ήδη ευθεία μονοπάτια, τότε αφήστε διάφορα φυτά να μεγαλώσουν ανάμεσά τους.
Έτσι η ενέργεια chi μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω τους.
Πολλά υλικά μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουμε ένα μονοπάτι κήπου.
Τα μονοπάτια μαίανδροι μπορούν να διακοσμηθούν στα πλαϊνά με λεπτεπίλεπτα έρποντα φυτά που ισορροπούν την ενέργεια από τις πέτρες, το μπετόν ή τα τούβλα.
Τα μονοπάτια μπορούν να περνούν απ όλο τον κήπο και να οδηγούν σε ηλιόλουστα, ευχάριστα σημεία όπου μπορεί κανείς να καθίσει, περιτριγυρισμένα από μικρούς θάμνους και αρωματικά βότανα.
Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα στριφογυριστό μονοπάτι από γρασίδι που να οριοθετείτε από λουλούδια και βότανα που αναπτύσσονται γρήγορα.

Τα δέντρα και οι μεγάλοι θάμνοι πρέπει να παρέχουν απομόνωση και προστασία στην πίσω πλευρά του κήπου.
Η ισορροπία επιτυγχάνεται ανακατεύοντας διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και χρώματα, με τρόπο ώστε το ένα είδος να μην υποσκιάζεται από κάποιο άλλο.
Σφυγμός

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια