Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ριγέ ...γαϊδουράκια

Ο μπαμπάς του Zulu είναι ζέβρα και η μαμά του άλογο. Ο πατέρας της Zambi είναι γαϊδούρι και η μαμά της ζέβρα.
Η Zee γεννήθηκε μετά το ζευγάρωμα ζέβρας (πατέρας) και γαϊδουριού (μητέρας). Και οι τρεις τους, με κοινό χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έχουν μία ζέβρα ως έναν γονιό (!), κάνουν από τις αρχές Απριλίου, τις....

 πρώτες δημόσιες εμφανίσεις τους σε ένα καταφύγιο στο Bridgnorth ως τα πιο παράξενα ζώα που ζουν σήμερα στην Αγγλία!

H Zambi "πήρε" κυρίως από τον πατέρα της και παρά το γεγονός ότι μοιάζει πολύ με γαϊδούρι, έχει τον ...αέρα και το ταμπεραμέντο της ζέβρας. Η Zee έφτασε πέρυσι στην Αγγλία και ο 5χρονος Zulu θα γίνεται όλο και πιο ...γκρίζος, καθώς μεγαλώνει, χωρίς να χάσει ποτέ τις χαρακτηριστικές ρίγες της ζέβρας, που είναι ήδη απλωμένες σε όλο του το σώμα.
"Και οι τρεις τους είχαν εκτραφεί στην Αμερική και εισήχθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι συναρπαστικά πλάσματα.
Για παράδειγμα, ο Zulu, διασταύρωση ζέβρας και αλόγου, μπορεί να καβαληθεί κανονικά και να ιππεύσει ως άλογο, ωστόσο έχει αντιδράσεις και αισθήσεις ζέβρας" λέει η 32χρονη Amanda Bell, υπεύθυνη του καταφυγίου, η οποία έχει συμβάλει στη διάσωση πάνω από πενήντα τραυματισμένων ή κακοποιημένων γαϊδουριών απ όλη την Ευρώπη.
Στην "αγκαλιά" της 32χρονης βρίσκουν σήμερα καταφύγιο γαϊδούρια με καταγωγή από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και κάθε γωνιά του πλανήτη.
Το καταφύγιο γαϊδουριών στο Bridgnorth λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, όμως είναι η πρώτη φορά που φιλοξενεί διασταυρώσεις ζέβρας.
"δ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια