Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι να σουφρώσετε από το ξενοδοχείο σας φεύγοντας

Όχι, δεν λέμε να πάρετε τα μπουρνούζια και τις μαξιλαροθήκες φεύγοντας από ένα καλό ξενοδοχείο.
Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα σε ένα δωμάτιο, τα οποία έχετε πληρώσει και με το παραπάνω, και με τα οποία μπορείτε να γεμίσετε την βαλίτσα σας χωρίς να νιώσετε τις παραμικρές ενοχές.
Και δεν αναφερόμαστε απλά στο σετ ραπτικής («ευκολάκι»).

Τι άλλο μπορείτε να πάρετε από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς να ντραπείτε:
1. Οδοντόκρεμα: Πόσες φορές έχετε φύγει για σαββατοκύριακο και έχετε αναγκαστεί να «κουβαλήσετε» ολόκληρη την οδοντόκρεμα για ένα μόνο βράδυ; Πάρτε την μικρή οδοντόκρεμα από το καλαθάκι στο μπάνιο του ξενοδοχείου και θα δείτε πόσο χρήσιμη θα σας φανεί στο μέλλον.

2. Σαπούνι: Θα έχετε παρατηρήσει πως από τα τόσα σαπουνάκια που υπάρχουν στο καλαθάκι του μπάνιου, το πολύ να χρησιμοποιήσετε ένα ή δύο κατά την διαμονή σας εκεί. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε στο δικό σας μπάνιο, στο σπίτι, πάρτε τα για να τα βάλετε σε συρτάρια, προκειμένου να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σας, ή σε παπουτσοθήκες.

3. Σαμπουάν-Μαλακτική κρέμα: Υπάρχουν άνθρωποι που, έχοντας στοκάρει αμέτρητα μπουκαλάκια από σαμπουάν και μαλακτικές κρέμες ξενοδοχείων, σπάνια έχει χρειαστεί να τα αγοράσουν. Εφόσον δεν έχετε ιδιαίτερες προτιμήσεις σε μάρκες και είδη σαμπουάν, πάρτε όλα τα μπουκαλάκια πριν φύγετε από το δωμάτιο.

4. Στοματικό διάλυμα: Δεν είναι πολλά τα ξενοδοχεία που προσφέρουν και μικρά μπουκαλάκια με στοματικό διάλυμα στους ενοίκους τους. Αν, ωστόσο, το δικό σας το κάνει σημαίνει ότι έχετε πληρώσει πολλά γι'αυτό το δωμάτιο, οπότε τουλάχιστον πάρτε το -έτσι κι αλλιώς ακριβό- στοματικό διάλυμα πριν φύγετε.

5. Ξυραφάκι - αφρός ξυρίσματος: Ειλικρινά, πόσες φορές έχετε ξεχάσει το ξυραφάκι σας -ή την ξυριστική σας μηχανή- όταν πάτε κάπου διακοπές; Πάρτε αυτό που σας προσφέρεται δωρεάν από το ξενοδοχείο και αφήστε το μόνιμα στο νεσεσέρ σας. Αν προσφέρεται και αφρός ξυρίσματος, ακόμα καλύτερα!

6. Ενυδατική κρέμα σώματος: Ιδιαίτερα χρήσιμη να υπάρχει πάντα στο νεσεσέρ ή την τσάντα σας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες που «ξεραίνονται» τα χέρια και χρειάζεσαι άμεσα ενυδάτωση.

7. Μολύβια, σημειωματάρια, στυλό: Αυτά κι αν είναι χρήσιμα και πρακτικά (ειδικά τα σημειωματάρια βολεύουν πολύ για τις λίστες του σούπερ μάρκετ). Αφήστε που αν συνηθίζετε να «μαζεύετε» τέτοια είδη δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά γραφική ύλη για το σπίτι.

8. Σακουλάκια σκουπιδιών (sanity bags): «Είναι δυνατόν να πάρω τα σακουλάκια σκουπιδιών;» θα σκεφτείτε. Αν έχετε, όμως, σκύλο ξέρετε πολύ καλά αφενός πόσο κοστίζουν τα ειδικά σακουλάκια για τα «κακά» των σκύλων και αφετέρου πόσο βολικό μέγεθος έχουν τα συγκεκριμένα σακουλάκια.

9. Σετ καθαρισμού παπουτσιών: Μην το γελάτε! Όταν κάποια στιγμή θα θέλετε να καθαρίσετε ένα ζευγάρια δερμάτινα μποτάκια που έχουν γεμίσει σκόνη θα ευγνωμονείτε την προνοητικότητα σας που πήρατε αυτό το μικρό πακετάκι από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο σπίτι.

10. Καφές-τσάι: Πάρτε τα και κρατήστε τα στο συρτάρι του γραφείου σας για τις ημέρες που δεν θέλετε να παραγγείλετε καφέ απ'έξω.
travelstyle
www.tampouloukia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια