Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φυτέψτε ελληνικά φυτά στους κήπους και τα μπαλκόνια σας

Φυτέψτε ελληνικά φυτά στους κήπους και τα μπαλκόνια σας, και για οικονομία νερού
Το νερό στις μέρες μας είναι πλέον ένα "πολύτιμο αγαθό". Η ανομβρία και η αλόγιστη σπατάλη συνεχίζεται και θα καταλήξουμε στο τέλος να πούμε το "νερό νεράκι".

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προτείνει......

 σε όλους εμάς που θα φυτέψουμε έστω και μία γλάστρα στο μπαλκόνι, στην αυλή ή στον κήπο μας, να σκεφτούμε πολύ το τι πάμε να κάνουμε. Φυτεύοντας διάφορα ξενικά είδη, που δεν προσαρμόζονται στις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας ή γκαζόν που έχει ανάγκη από καθημερινά ποτίσματα, η σπατάλη του νερού είναι τεράστια.

Τα ελληνικά φυτά αντιθέτως έχουν βαθύ ριζικό σύστημα και έτσι αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ χρειάζονται λιγότερο νερό.
 Μπορούμε λοιπόν να επιλέξουμε μερικά από τα 6.300 φυτά της πατρίδας μας για το μπαλκόνι ή τον κήπο μας.

Στα φυτώρια της Φιλοδασικής θα δείτε και θα βρείτε μεγάλη ποικιλία ελληνικών φυτών που έχουν λιγότερες ανάγκες νερού. Το εξειδικευμένο προσωπικό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα φυτά που ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας και θα λύσει όποια απορία έχετε για μια επιτυχημένη φύτευση.

Η Φιλοδασική βοηθά σε όλη αυτή την προσπάθεια παρέχοντας τις γνώσεις και την εμπειρία της από τα 70 χρόνια λειτουργίας των φυτωρίων της στον Υμηττό, όπου αναπτύσσονται φυτά της ελληνικής χλωρίδας.
 Θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια για το παρόν όλων μας και το μέλλον των παιδιών μας.
http//www.philodassiki.org
e-mail: contact@philodassiki.org
Τηλ: 210 72 20 866
Fax: 210 72 91 628

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια