Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εκλεράκια

.
Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. γάλα φρέσκο
250 γρ. νερό
200 γρ. βούτυρο
6 αυγά
300 γρ. αλεύρι μαλακό
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης με γεύση σοκολάτα
Για την επικάλυψη
400 γρ. κουβερτούρα
2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2-3 κ.σ. βούτυρο

Για τη ζύμη
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο και το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί και ανακατεύουμε με δύναμη μέχρι να ξεκολλά η ζύμη από τα τοιχώματα της κατσαρόλας (θέλει μπράτσα η διαδικασία!).
Το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά περίπου για να κρυώσει ελαφρώς.
 Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, δουλεύοντας το σε σιγανή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει μια παχιά κρέμα.
Στρώνουμε σε 2 λαμαρίνες λαδόκολλα, βάζουμε τη ζύμη στο κορνέ ή σε σακούλα και φτιάχνουμε τα εκλεράκια.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Για την κρέμα
Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στα φακελάκια.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τελειώσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες.

Για την επικάλυψη
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
Τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Εφόσον έχουν κρυώσει τα εκλεράκια, τα χαράζουμε με μαχαίρι και τα γεμίζουμε με την κρέμα.
 Τα βουτάμε στη σοκολάτα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια