Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Με οικοδεσπότ​ες τροφίμ​ους φυλακών

"Σήμερα το μενού περιλαμβάνει για ορεκτικό βουβαλίσια μοτσαρέλα Αγγλίας με βασιλικό και σάλτσα ψητής ντομάτας, για κυρίως, ψητό μπουτάκι αρνιού μαριναρισμέο σε κόκκινο κρασί, με σάλτσα από βαλσάμικο, λιαστές ντομάτες, ψητές πατάτες και πουρέ καρότου και για γλυκό τάρτα δαμάσκηνο με κρέμα.
Θα είμαι ο σερβιτόρος # 541"
Αυτό θα ακούν οι ενήλικες κάτοικοι του....

 Κάρντιφ (Ουαλία), στο νέο εκλεπτυσμένο εστιατόριο που θα στεγάζεται στην τοπική φυλακή, επανδρωμένο πλήρως από τροφίμου της.
Το Clink, μία ιδέα του βραβευμένου σεφ Alberto Crisci, θα σερβίρει γκουρμέ τοπικά πιάτα από ντόπια οργανικά προϊόντα, σε έναν υπέροχο χώρο, διαμορφωμένος - και αυτός - από τους τρόφιμους.
Όπως είναι αναμενόμενο, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά και δεν θα σερβίρεται αλκοόλ.
 Οι υπάλληλοι θα πληρώνονται 15 λίρες την εβδομάδα, για 5νθήμερη εργασία, και η επιχείρηση θα χρηματοδοτείται από ιδιώτες, φιλανθρωπικές οργανώσεις, τη βιομηχανία εστίασης και, φυσικά, από τα ίδια του τα έσοδα.
Η μετατροπή των κρατουμένων σε πλήρως εκπαιδευμένους σεφ και σερβιτόρους με διπλώματα, έχει ως στόχο την αναμόρφωσή τους, έτσι ώστε να μειωθεί αισθητά η πιθανότητα παραβατικής συμπεριφοράς κατά την επανένταξή τους στην κοινωνία, η οποία, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, μειώνεται από 50% το πρώτος έτος, σε 20% μεταξύ των εργαζομένων τροφίμων.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως οι περισσότεροι, όταν αποφυλακίζονται, ασχολούνται επαγγελματικά με τον τομέα της εστίασης.
Θα γευματίζατε σε ένα αντίστοιχο εστιατόριο στην Ελλάδα;
taste&style

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια