Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μεταμορφώστε τα παλιά σας τζιν

Απο παντελόνι σε τσάντα
Κόβεις το τζιν στο ύψος του καβάλου (και τον καβάλο), γαζώνεις σε μία ευθεία και είναι σχεδόν έτοιμη, σαν να περιγράφει το πιο απλό πράγμα στον κόσμο.
Ράβεις από πάνω ένα φερμουάρ, ενώ μπορείς, προαιρετικά, να μικρύνεις το άνοιγμά της  δημιουργώντας κουφόπιετες στα πλάγια.
Αν θέλεις η τσάντα να έχει χερούλια, μια ωραία ιδέα είναι να της ράψεις κομμάτια από λεπτές παλιές ζώνες».
Από παντελόνι σε παντελόνι εγκυμοσύνης
Γαζώνουμε κατευθείαν στο παντελόνι ένα μακό ριπάκι (ελαφρώς ελαστικό ύφασμα) 30-40 πόντους φαρδύ, ανάλογα με το ύψος της εγκυμονούσας, ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση και να διπλώνει απ' έξω όταν φοριέται. Αν θέλεις μεγαλύτερη ενίσχυση, προσθέτεις από μέσα ένα λάστιχο, το οποίο όμως πρέπει να είναι μαλακό και να γαζωθεί χαλαρό, ώστε να μην πιέζει την κοιλιά παρά μόνο να τη συγκρατεί.

Αν το τζιν που ετοιμάζεσαι να βάλεις στο «χειρουργικό τραπέζι» είναι ψηλοκάβαλο, κόψε μια λωρίδα περιμετρικά, μέχρι τη μέση του φερμουάρ ή των κουμπιών, αφαίρεσε φερμουάρ/κουμπιά και γάζωσε το άνοιγμα για να κλείσει - αφού πρώτα φορέσεις το τζιν στερεώνοντας με καρφίτσες το άνοιγμα, για να σιγουρευτείς ότι σου μπαίνει (αλλιώς, θα χρειαστεί παραπάνω κόψιμο).

Καθώς κόβεις την περιμετρική λωρίδα, κόψε σε απαλή καμπύλη 3-4 πόντων χαμηλότερα στο μπροστινό μέρος, για καλύτερη εφαρμογή.

Από παντελόνι σε φούστα
Ξήλωσε από την εσωτερική πλευρά τα μπατζάκια ενός όχι skinny τζιν και κόψτε τα στο επιθυμητό μήκος φούστας, συνυπολογίζοντας κατά πόσους πόντους θα κοντύνει με το γάζωμα (γενικά, σε όλες τις μετατροπές, φρόντισε να κόβεις λιγότερο απ' όσο μετράς, ώστε να έχεις περιθώριο λάθους).

Αν θέλεις να φτιάξεις τη φούστα σε ίσια γραμμή, θα κόψεις και θα μαζέψεις το ύφασμα που έχει γυρίσει κάτω από τον καβάλο -όσο περισσεύει- και μετά θα γαζώσεις τα μπατζάκια μεταξύ τους.

Αν η φούστα σε στενεύει, μπορείς να ξηλώσεις λίγο τα πλαϊνά και να προσθέσεις δύο μικρά κομμάτια ύφασμα σε τριγωνικό σχήμα για να φαρδύνει.

Αν θέλετε φούστα σε γραμμή Α, θα προσθέσεις δύο μεγαλύτερα τρίγωνα, όχι στα πλαϊνά, αλλά μπροστά και πίσω, κάτω ακριβώς από τον καβάλο. Το ύφασμα που θα προσθέσεις μπορείς να το πάρεις από τα άχρηστα μπατζάκια του τζιν.

Για μάξι φούστα με τζιν βάση και αέρινο τελείωμα, κόψε τα μπατζάκια στο ύψος μιας πολύ μίνι φούστας και ράψτα από κάτω περιμετρικά ένα πιο αέρινο ύφασμα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια