Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αναπηρικό αμαξίδιο κινείται προς κάθε κατεύθυνση

Μια ομάδα Ιαπώνων ερευνητών με επικεφαλής τον Masaharu Komori, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κιότο, παρουσίασε πρόσφατα το Permoveh ή Personal Mobility Vehicle, ένα πρωτοποριακό αναπηρικό αμαξίδιο.
Το Permoveh διαθέτει τέσσερις τροχούς του ίδιου μεγέθους και κάθε τροχός περιέχει 32 κυλίνδρους, οι οποίοι επιτρέπουν στο αμαξίδιο να κινείται με ευκολία προς κάθε κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, όταν το αμαξίδιο κινείται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, τότε λειτουργούν μόνο οι τροχοί. Όταν κινείται πλαγίως, αριστερά ή δεξιά, τότε λειτουργούν οι κύλινδροι.

Σκοπός των ερευνητών ήταν να δημιουργήσουν μια συσκευή, η οποία θα επιτρέπει σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να κινούνται σε στενότερους χώρους με ευκολία. Προς το παρόν, το Permoveh φτάνει τη τελική ταχύτητα των 6 χμ/ώ και η παραγωγή του κόστισε 3 εκατομμύρια γεν (27.000 ευρώ).

Ο Komori και οι συνεργάτες του στοχεύουν να το κάνουν ελαφρύτερο και πιο συμπαγές στο μέλλον, ενώ υπολογίζεται ότι θα είναι διαθέσιμο στην αγορά σε τρία έως πέντε χρόνια. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια