Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Α Greek Carries his Flag to the Death 1941

Α Greek Carries his Flag to the Death 1941
1.  Την 27ην Απριλίου 1941 ο μεγάλος αυτός ήρωας και πατριώτης Κων/νος Κουκίδης, Εύζωνας, φρουρός της Ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη συνταράχθηκε πάρα πολύ με την είσοδο των Γερμανών κατακτητών στην Αθήνα την 8ην το πρωί της ίδιας ημέρας.
 Οι Γερμανοί αξιωματικοί της εμπροσθοφυλακής της 6ης ορεινής Μεραρχίας, (ταγματάρχης Peter Jacoby Georg Elsnits) έσπευσαν να αποστείλουν μήνυμα στον "Φύρερ", ότι στις 8:10 εισήλθαν στην πόλη των Αθηνών και στις 8:45 υπέστειλαν την Ελληνική σημαία και ύψωσαν την σβάστικα στην Ακρόπολη.

2.  Για να μη πέση στα χέρια των κατακτητών το ιερό σύμβολό μας, τυλίχθηκε ο ήρωας εθνομάρτυς Κων/νος Κουκίδης με την γαλανόλευκη και απεφάσισε να αυτοθυσιασθή από την θέση Καλλιθέα Ακροπόλεως όπου φρουρούσε την ελληνική σημαία πέφτοντας κάτω στα βράχια της Ακροπόλεως από ύψος 60 μέτρων, προς έκπληξη των Γερμανών, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμα του.

3. Όμως οι στρατιώτες και οι επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος είχαν συγκλονισθή από αυτό που είδαν και δεν εκράτησαν το στόμα τους κλειστό.
Στις 9 Ιουνίου η είδησις δημοσιεύθηκε στην DAILY MAIL  "A Greek carries his flag to the death" (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο).

4.  Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη έγινε αιτία να εκδοθή διαταγή από τον Γερμανό φρούραρχο να υψώνεται στην Ακρόπολη και η ελληνική σημαία δίπλα στη γερμανική.

5.  Για την αυτοθυσία του Κων/νου Κουκίδη υπάρχουν πολλές μαρτυρίες, παραδείγματος χάριν του Κυριάκου Γιαννακόπουλου, 11 ετών παιδί, που πουλούσε τσιγάρα στην Πλάκα, και τον είδε να πέφτη, καθώς και ενός διερχόμενου παγοπώλη. Αυτός ενημέρωσε τον ευλαβή και ταπεινό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Χρύσανθο, ο οποίος και το καταχώρισε εις το ημερολόγιό του την 27ην Απριλίου 1941.

6.  Παρ όλες τις πολλές μαρτυρίες, εν τούτοις ο νεοεθνομάρτυρας Κουκίδης παρέμεινε μέχρι προ ετών ως άσημος και αφανής, διότι το αμαρτωλό κατεστημένο δεν επιθυμεί να προβάλλονται τέτοιοι ανιδιοτελείς Έλληνες πατριώτες, αλλά μόνον φελλοί ανώμαλοι, παλλακίδες, "πατριάρχες" της διαπλοκής και αετονύχηδες ως δήθεν αντιστασιακοί και αγωνιστές.

7.  Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια η "Πανελλήνια Ένωσις Φίλων των Πολυτέκνων" μαζί με "Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Αξιωματικών Αλέξανδρος Υψηλάντης" και πολλά άλλα ποντιακά σωματεία, ο "Σύλλογος Εφέδρων Ευζώνων" και λοιποί φορείς τιμούν την μνήμη του και αγωνίζονται να δώσουν και στους ιθύνοντες να εννοήσουν ότι εθνικοί ήρωες - ενθομάρτυρες όπως ο Κουκίδης πρέπει να προβάλλονται δεόντως ως πρότυπα για τις επερχόμενες γενεές.

8.  Δυστυχώς, όμως, ιδιοτελείς ψευδοδιανοούμενοι απαξιούν και κατατρέχουν τέτοιες προβολές, διότι είναι τυφλά όργανα των καταχθονίων σκοτεινών δυνάμεων.

9. Όλοι οι υγιώς εθνικά, κοινωνικά και θρησκευτικά σκεπτόμενοι Έλληνες οφείλουμε να τιμήσουμε τον εν λόγω νέον Εθνομάρτυρα και να τον προβάλλωμε παντού και παντοιοτρόπως ως πρότυπον για τις επερχόμενες γενεές.
Α Greek Carries his Flag to the Death 1941
Αιωνία η μνήμη του αξιομακάριστου ευέλπιδος - ενθομάρτυρος Κων/νου Κουκίδη.
'Ιδρυμα Προασπίσεως Ηθικών & Πνευματικών Αξιών
Ποντιακή Γνώμη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια