Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

FBI προειδοποιεί: Κάποιοι δεν θα έχετε internet τον Ιούλιο

Για μερικούς χρήστες του διαδικτύου κάποια λάθος κλικ του παρελθόντος θα αποβούν... μοιραία!
Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από κάποιον καιρό όταν χάκερς κατάφεραν μέσω κάποιας διαφημιστικής απάτης να έχουν πρόσβαση στους υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών.
 Το FBI αντιδρώντας με έναν τρόπο που δεν έχουμε συνηθίσει δημιούργησε.....

 ένα "δίχτυ προστασίας" και καλεί τους χρήστες να επισκεφθούν το site www.dcwg.org για να δουν αν έχει μολυνθεί ο υπολογιστής τους και τι μπορούν να κάνουν.
Μετά τις 9 Ιουλίου οι μολυσμένοι υπολογιστές δε θα μπορούν να συνδεθούν στο internet.

Τα περισσότερα θύματα δε γνωρίζουν ότι ο υπολογιστής τους μολύνθηκε παρόλο που έχει κάποια συμπτώματα όπως προβλήματα σε κάποια προγράμματα και "ανενεργό" πλέον antivirus.
Ο ιός έχει μολύνει πάνω από 570.000 υπολογιστές παγκοσμίως στους οποίους οι χάκερς βρήκαν "τρύπα" ασφαλείας στα Windows.
Τον περασμένο Νοέμβριο το FBI συνέλαβε 6 Εσθονούς που θεωρούνται υπεύθυνοι για το hacking και ανακάλυψε ότι έχουν προσβληθεί περίπου 568.000 χιλιάδες υπολογιστές.
Μετά από προσπάθεια και εγκατάσταση κάποιων λογισμικών το FBI ανακοίνωσε ότι τα "θύματα" μειώθηκαν στα 360.000.

Οι περισσότεροι μολυσμένοι υπολογιστές βρίσκονται σε Η.Π.Α., Αγγλία, Ιταλία, Ινδία και Γερμανία ενώ λιγότεροι έχουν μολυνθεί σε Μεξικό, Ισπανία, Καναδά, Κίνα και Γαλλία.
Το κέρδος των χάκερς από την διαφήμιση απάτη στην οποία έκαναν κλικ οι χρήστες αγγίζει τα 14 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το FBI και δυτυχώς κάποιοι θα βρεθούν προ εκπλήξεως στις 9 Ιουλίου...
www.mediagate.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια