Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα βιοχημικά άλατα των ζωδίων

Astrology
Τι είναι τα βιοχημικά άλατα;
Η θεραπευτική χρήση των βιοχημικών αλάτων δρα κυρίως στον ιστό του δέρματος και μπορεί να διορθώσει ατέλειες στην εμφάνιση μας όπως π.χ. σακούλες κάτω από τα μάτια, ραγάδες, κιρσούς, ακμή, ευρυαγγείες και πολλές άλλες ελλείψεις των ζωτικών ουσιών, οι οποίες έχουν αποτυπωθεί στο σώμα μας. Είναι αβλαβή και δεν πρόκειται για χημικά. Απλά δίνουν στον ανθρώπινο οργανισμό τα ανόργανα στοιχεία στα οποία παρουσιάζεται έλλειψη. Προσφέρουν ανακούφιση επειδή καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στη ρίζα του.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα άλατα είναι 12 και η σύνθεση αυτών των θεραπευτικών μέσων ανταποκρίνεται σε βασικά ανόργανα στοιχεία που υπάρχουν μέσα στο σώμα μας.

Όμως, για να σας εξηγήσω τι ακριβώς είναι τα συγκεκριμένα άλατα, θα πρέπει πρώτα να δούμε τι σημαίνει βιοχημεία.

Η βιοχημεία πήρε το όνομα της από τον Dr. Schuessler, ο οποίος ήταν γιατρός αλλά επίσης βιοφυσικός-βιοχημικός. Ως γιατρός λοιπόν έθεσε σε πράξη τις θεωρίες πάνω στις οποίες είχε δουλέψει, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη μορφοποίηση του μοναδικού συστήματος του, την κυτταρική μορφοποίηση.

Η βιοχημεία είναι μια μέθοδος θεραπείας που διαφοροποιείται πολύ από τις συνηθισμένες μεθόδους. Στην πραγματικότητα δουλεύει στον ανθρώπινο ιστό. Δεν χρησιμοποιεί φάρμακα αλλά χρησιμοποιεί ανόργανα και μεταλλικά συστατικά τα οποία θεωρούνται σημαντικά για την υγεία μας.

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από έναν μεγάλο αριθμό μικροσκοπικών ζωντανών κυττάρων. Το κάθε κύτταρο αποτελείται από μια τέλεια ισορροπημένη ποσότητα υλικών η οποία είναι το νερό, τα οργανικά συστατικά και τα ανόργανα συστατικά ή στοιχεία.

Το νερό και οι οργανικές ουσίες, αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό του σώματός μας.

Τα ανόργανα στοιχεία είναι ζωτικά συστατικά, τα οποία στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν τα οργανικά στοιχεία για να χτίσουν εκατομμύρια κύτταρα στον οργανισμό μας.

Το απαραίτητο συστατικό για την συνεχή αναδόμηση των κυττάρων παρέχεται από την κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, όταν η αναδόμηση δεν εξελίσσεται φυσιολογικά, μπορεί κάποιος να το καταλάβει σχετικά εύκολα από την διατάραξη του σωματικού ρυθμού.

Η έλλειψη ή η ανεπάρκεια των ζωτικών μεταλλικών ουσιών προέρχεται από πολλές αιτίες π.χ. από έναν τραυματισμό.

Τα βιοχημικά άλατα παρασκευάζονται μέσω μιας διαδικασίας κονιοποίησης σύμφωνα με την ομοιοπαθητική πρακτική. Έχουν μια εξαιρετικά λεπτεπίλεπτη υποδιαιρεμένη μορφή που βοηθάει στην εύκολη απορρόφηση τους από τον οργανισμό ανατρέχοντας στην ελάχιστη δόση, η οποία επιτρέπει μια αφομοίωση προοδευτική και ακίνδυνη.

Κάποιες πληροφορίες παραπάνω που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν: Τα βρίσκετε σε φαρμακεία που έχουν ομοιοπαθητικά. Θα μπορούσατε να ζητήσετε από τον φαρμακοποιό να σας βάλει 2-3 άλατα Schuessler μαζί, έχοντας όμως πρώτα συμβουλευθείτε τον ομοιοπαθητικό σας.

Όπως αναφέραμε τα βιοχημικά άλατα είναι δώδεκα. Κάθε ένα άλας αντιστοιχεί σε έναν μεσημβρινό και σε ένα ζώδιο. Το σημείο του σώματος που το ζώδιο κυβερνάει είναι και μεγάλης σπουδαιότητας.

Η έλλειψη των αλάτων και πως αποτυπώνεται στα χαρακτηριστικά του προσώπου:
1ο Kalium Phosphoricum του Κριού: Οι κρόταφοι και τα μάγουλα μπαίνουν μέσα.
2ο Natrium sulfuricum του Ταύρου: Σακούλες κάτω από τα μάτια.
3ο Kalium Muriaticum των Διδύμων: Ευρυαγγεία, στο πρόσωπο και τα πόδια.
4ο Calcarea Flurica του Καρκίνου: Ραγάδες, σκασίματα στα χείλη και στις άκρες τους, σκασίματα στα χέρια, κιρσοί, χαλάρωση ιστών (στήθους).
5ο Magnesium Phosphoricum του Λέοντα: Κόκκινο πρόσωπο, κόκκινα μάγουλα, κράμπες, σπασμοί που καλυτερεύουν με την ζέστη.
6ο Kalium Sulpuricum της Παρθένου: Τριχόπτωση, ξηρότητα στα μαλλιά, απολέπιση, πανάδες.
7ο Natrum Phosphoricum του Ζυγού: Ακμή.
8ο Calcarea Sulfurica του Σκορπιού: Όταν το πρόσωπο έχει ωχρότητα και είναι θαμπό.
9ο Silica του Τοξότη: Γυαλάδα στο δέρμα, τα μάτια βαθουλωμένα προς τα μέσα, κατακόρυφες ρυτίδες μπροστά από τα αυτιά.
10ο Calcarea Phosphorica του Αιγόκερω: Λιπαρό δέρμα κυρίως γύρω από τα μάτια, τα ούλα υποχωρούν, Οστεοπόρωση.
11ο Natrum Muriaticum του Υδροχόου: Ανοιχτοί μεγάλοι πόροι στα μάτια, στο μέτωπο κλπ.
12ο Ferrum Phosphoricum του Ιχθύ: Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

Kalium Phosporicum του Κριού:
Το μέρος του σώματος που αφορά το συγκεκριμένο ζώδιο είναι το κεφάλι, το οποίο «φιλοξενεί» τον εγκέφαλο και είναι το πιο σημαντικό όργανο, οπότε αυτό το άλας έχει μεγάλη σπουδαιότητα για τον οργανισμό.
Το φωσφορικό κάλιο δημιουργεί την φαιά ουσία του εγκεφάλου, μέσω ενώσεως με λευκοματίνη και οξυγόνο.
 Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι το κατάλληλο άλας για νοητικές διαταραχές και νευρικά προβλήματα όπως η αϋπνία, η κατάθλιψη, η υστερία και οι πονοκέφαλοι (μαζί με το φωσφορικό σίδηρο).
 Βοηθάει πολύ τους σπουδαστές επειδή περνούν πολλές ώρες κάνοντας νοητική εργασία.
Στην ουσία το φωσφορικό κάλιο δομεί τα εγκεφαλικά κύτταρα και μας βοηθάει να έχουμε σαφείς και καθαρές σκέψεις.
Είναι το άλας μέσω του οποίου μπορεί να λειτουργήσει το φως στο νου και οι κραδασμοί του είναι ανώτεροι, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο να υποβληθούν με ασφάλεια στο σώμα.
Επειδή έχει αντισηπτική ιδιότητα, το φωσφορικό κάλιο θα μπορούσε να λαμβάνεται στις περιπτώσεις δερματικών προβλημάτων, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ερεθισμός και σε συνδυασμό με το φωσφορικό σίδηρο (του Ιχθύ) όπου υπάρχει έγκαυμα.
Επίσης, καλύπτει τις νευρικές ωθήσεις σε όλα τα όργανα που οφείλονται στον εγκέφαλο όπως τα αισθητήρια, όρασης, ακοής, γεύσης, οσμής και βοηθάει πολύ στα αναπνευστικά προβλήματα όπως, στην απώλεια της φωνή, την αϋπνία και τις αδιαθεσίες που περιγράφουμε σαν νεύρα.

Natrium Sulphuricum του Ταύρου:
Τα σημεία του ανθρώπινου σώματος που αντιπροσωπεύονται από τον Ταύρο είναι η παρεγκεφαλίτιδα, ο σβέρκος, τα αυτιά, η κάτω σιαγώνα, ο λαιμός, το συκώτι και η χοληδόχος κύστη.
Όταν εμφανίζονται συμπτώματα ασθένειας σε έναν Ταύρο, είναι το πρώτο άλας που παρουσιάζει έλλειψη.
 Η κύρια δουλειά αυτού του άλατος είναι να αποβάλλει το υπερβολικό νερό από το σώμα (το σώμα υπερφορτίζεται με νερό από την ατμόσφαιρα και όχι από το νερό που πίνουμε).
 Ένα μόριο θειικού νατρίου έχει την δύναμη να συλλαμβάνει και να αποβάλλει από τον οργανισμό δύο μόρια ύδατος.
Οι τρόποι της φύσης που μπορεί να το κάνει αυτό είναι με τη δημιουργία πυρετού ή μέσω της εφίδρωσης.
Μην ξεχνάμε ότι πολλοί άνθρωποι (πολλές φορές Ταύροι), παχαίνουν παρόλο που κάνουν προσεχτική δίαιτα.
 Συνήθως αυτό το γεγονός οφείλεται στο ότι το λυμφατικό σύστημα υπερπληρώνεται μέσω της αναπνοής, από τα υγρά που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.
 Οι Ταύροι χρειάζονται συχνά θειικό νάτριο για να απορροφήσει τα περιττά υγρά του σώματος.
Επειδή αυτό το άλας δουλεύει με τα υγρά του σώματος, είναι ένα από τα πιο σημαντικά που επηρεάζουν τα όργανα της πέψης.
 Όταν τα όργανα της πέψης δεν λειτουργούν καλά, τότε εμφανίζονται συχνά πονόλαιμοι ή κρυολογήματα.
Τα υγρά του παγκρέατος, η χολή του ήπατος και οι εκκρίσεις των νεφρών εξαρτώνται από την ομαλή λειτουργία του θειικού νατρίου.

Kalium Muriaticum των Διδύμων:
Οι Δίδυμοι κυβερνούν στο ανθρώπινο σώμα τους βρόγχους, τους πνεύμονες, τους ώμους, τα χέρια και τα δάχτυλα.
Κάθε ιστός και όργανο του σώματος (εκτός των οστών) περιέχει ίνες.
Όλο το δέρμα του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από ίνες.
 Υπάρχει ένα δίκτυο τέτοιων λεπτών ινών που διακλαδίζονται μεταξύ τους και σχηματίζουν το πλαίσιο στο οποίο κατά κάποιο τρόπο δομούνται οι ιστοί.
Όταν υπάρχει έλλειψη του συγκεκριμένου άλατος, φαίνεται με το σπάσιμο των τριχοειδών αγγείων στο πρόσωπο και στα πόδια (μπορεί να υπάρχει και σε άλλα σημεία του σώματος).
Το χλωριούχο κάλιο πρέπει να υπάρχει σε αρκετή ποσότητα στον οργανισμό έτσι ώστε να επιτρέψει σε στοιχεία που περιέχονται από την τροφή να μεταβληθούν σε ινώδη για να δημιουργήσουν καινούριους ιστούς που θα αναπληρώσουν αυτούς που είναι πλέον ελλιπείς.
Η δράση του είναι συμπληρωματική με εκείνη του θειικού ασβεστίου καθώς και οι δύο αφορούν στον καθαρισμό και εξαγνισμό του αίματος.
Το χλωριούχο κάλιο σχετίζεται με την παραγωγή συελού και είναι ένας σημαντικός σύνδεσμος στην διαδικασία της χώνεψης.
Σε ασθένειες παιδιών όπου εμφανίζετε απολέπιση ή δερματικό εξάνθημα χρειάζεται χλωριούχο κάλιο.
Το άλας αυτό είναι αρκετά χρήσιμο σαν μέσω πρώτης βοήθειας για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων.

Calcarea Flurica του Καρκίνου:
Τα σημεία του σώματος που κυβερνά ο Καρκίνος είναι το στήθος, το στομάχι, η σπλήνα καθώς και η διαστολή και η συστολή, η ελαστικότητα και η αντοχή.
Σαν υδάτινο ζώδιο όλα τα όργανα που κυβερνά σχετίζονται με την έκκριση υγρών όπως το μητρικό γάλα, το γαλακτώδες υγρό που δημιουργείτε από την πέψη των τροφών (στομάχι) και τα λευκά αιμοσφαίρια της σπλήνας.
Το φθοριούχο ασβέστιο είναι μια ουσία που διαθέτει ιδιόμορφα χαρακτηριστικά ελαστικότητας.
Είναι ένα σημαντικό συστατικό του σμάλτου των δοντιών, των νυχιών, των οστών, του κρυσταλλικού φακού, των ματιών και της ελαστικής ίνας όλων των φυσικών οστών.
Η ανεπάρκειά του έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη ελαστικότητας και φυσικά την συνεπακόλουθη κατάσταση της χαλαρότητας.
Σαν βασική του λειτουργία είναι η διατήρηση της συσταλτικής δύναμης του ελαστικού ιστού.
Εάν έχετε εντοπίσει συμπτώματα σχετικά με χαλάρωση, θρόμβους ,ανεπαρκή κυκλοφορία του αίματος και τάση για να σπάσει το δέρμα (ραγάδες) τότε ενδείκνυται το συγκεκριμένο άλας.
Όταν λείπει το φθοριούχο ασβέστιο, συχνά υπάρχει η υπερβολική κόπωση και γενική αδυναμία που καμία ανάπαυση δεν μπορεί να το ανακουφίσει.
Αυτό γίνεται επειδή οι ιστοί του εγκεφάλου έχουν χάσει την ελαστικότητα τους.
Είναι σημαντικό άλας για τις μέλλουσες μητέρες, επειδή είναι απαραίτητο να υπάρχει η ελαστικότητα των ιστών, έτσι ώστε να βοηθήσουν τον εύκολο τοκετό και να εμποδίσουν την χαλάρωση της κοιλιάς.
Μην ξεχνάτε ότι για να πάρετε οποιοδήποτε βιοχημικό άλας καλό είναι να συμβουλευόσαστε τον ομοιοπαθητικό σας.

Magnesia phoshorica του Λέοντα
Στον Λέοντα αντιστοιχεί η καρδιά.
Το φωσφορικό μαγνήσιο δρα πάνω στα κινητικά νεύρα και συνδέεται με το νευρικό σύστημα συμπληρώνοντας την δράση του φωσφορικού καλίου (το άλας του Κριού).
Όταν υπάρχει έλλειψη σε αυτό το άλας τότε δημιουργούνται σπασμοί και κράμπες.
Το φωσφορικό μαγνήσιο είναι σημαντικό για τον μυϊκό ιστό διασφαλίζοντας τη ρυθμική κίνηση.
Το φωσφορικό κάλιο το βρίσκουμε στην φαιά ουσία με την οποία σκεφτόμαστε και το φωσφορικό μαγνήσιο στις λευκές ίνες που παράγουν κίνηση, γι’ αυτό τον λόγο αυτά τα δύο άλατα δουλεύουν αρμονικά μαζί.
Είναι το άλας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παυσίπονο και βοηθάει πολύ σε πονοκεφάλους ή όπου η θερμότητα φέρνει ανακούφιση.
 Οι πόνοι των αυτιών, οι πόνοι της περιόδου είναι περιπτώσεις που ανακουφίζονται με το συγκεκριμένο άλας.
 Ζεστά επιθέματα με την magnesia phosphorica μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν την χαλάρωση λόγω ότι πολλές ασθένειες του Λέοντα προέρχονται από υπέρ-τεντωμένα νεύρα και εντάσεις.
Ο συνδυασμός του φωσφορικού καλίου με το φωσφορικό μαγνήσιο και το φωσφορικό σίδηρο είναι ιδανικό για να καλύψει περιστάσεις υπερκόπωσης, νευραλγία, σπασμούς, αϋπνία και πονοκεφάλους.
Το μαγνήσιο πολλοί θεωρούν ότι υπάρχει σε αρκετές τροφές και δεν λείπει εύκολα από τον οργανισμό αλλά ορισμένοι τρόποι διατροφής δεν έχουν αρκετό μαγνήσιο, τόσο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του σώματος.

Kalium Sulfuricum του Παρθένου
Το μέρος του σώματος που αποδίδεται στο συγκεκριμένο ζώδιο είναι το ηλιακό πλέγμα και τα έντερα.
Η κάθε μία από τις δώδεκα υποδιαιρέσεις του ηλιακού πλέγματος αντιστοιχεί σε ένα σημείο από τον ζωδιακό άρα και σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος.
Στην πραγματικότητα το ηλιακό πλέγμα είναι η υποδοχή της ενέργειας από τον πίσω εγκέφαλο και τα έντερα ολοκληρώνουν την επεξεργασία των θρεπτικών προϊόντων που επρόκειτο να αφομοιωθούν από το αίμα.
Είναι ένα βιοχημικό άλας που μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με το φωσφορικό σίδηρο επειδή βοηθά στην ανταλλαγή του οξυγόνου και μπορεί να ολοκληρώσει την αναπνευστική διαδικασία του φωσφορικού σιδήρου (το άλας των Ιχθύων).
Από το θεϊκό κάλιο εξαρτάται η εσωτερική αναπνοή των ιστών.
Όταν το σώμα είναι υγιές, ελάχιστος ατμός διαφεύγει από τους πόρους του δέρματος.
Το βιοχημικό άλας της Παρθένου έχει σαν κύρια λειτουργία να παράγει και να διαμοιράζει το έλαιο.
Διασφαλίζει την άνετη λειτουργία μεταξύ των μελών στις αρθρώσεις λειτουργώντας περίπου σαν λιπαντικό.
Όταν στον οργανισμό υπάρχει έλλειψη του συγκεκριμένου άλατος, αναγκάζονται οι λιπαροί ιστοί να κλείσουν και να σκληρύνουν.
Το θεϊκό κάλιο υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στο δέρμα της κεφαλής και τα μαλλιά.
Είναι το άλας που θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας σε υγιή και φυσική κατάσταση.
Ακόμα βοηθάει στην δημιουργία καινούριου δέρματος και για αυτόν το λόγο μπορεί να συνδυαστεί με το χλωριούχο κάλιο (το άλας των Διδύμων).

Natrium Phosphoricum του Ζυγού
Τα μέρη του σώματος που κυβερνά ο Ζυγός είναι οι λαγόνες, η οσφυϊκή περιοχή και ιδιαίτερα τα νεφρά.
Αυτό που κάνει το φωσφορικό νάτριο είναι να κρατά την ισορροπία μεταξύ των οξέων και των φυσιολογικών υγρών του σώματος.
Στην ουσία εξουδετερώνει τα οξέα.
Οι συνθήκες οι οποίες εμφανίζονται από μια υπερβολή τους, σχεδόν πάντα οφείλονται στην έλλειψη του φωσφορικού νατρίου.
Το αλκαλικό αυτό άλας έχει την ιδιότητα να δρα μαζί με το γαλακτικό και το ουρικό οξύ και να ενώνετε μαζί τους σχηματίζοντας καινούριες και αβλαβείς ενώσεις.
Πολλές φορές αυτό το άλας δίνεται πριν από άλλα άλατα για να εξουδετερώσει οποιαδήποτε σωματική οξύτητα και να μπορέσει το σώμα να ανταποκριθεί σε κάποια άλλη θεραπεία.
 Είναι χαρακτηριστική η κόκκινη μύτη ή το κόκκινο πρόσωπο μετά το φαγητό, όταν υπάρχει έλλειψη αυτού του άλατος από τον οργανισμό,.
 Το φωσφορικό νάτριο μπορεί να βοηθήσει στην αϋπνία που προκαλείτε από την δυσπεψία αλλά και για την αντιμετώπιση ρευματισμών, λουμπάγκο και κυτταρίτιδας.

Calcarea Sulfurica του Σκορπιού
Ο Σκορπιός κυβερνά τα όργανα παραγωγής, την ουροδόχο κύστη, τη νεφρική πύελο, τον προστάτη, τη βουβωνική χώρα και το ορθό έντερο.
 Οι ασθένειες του Σκορπιού συχνά προσβάλλουν τον λαιμό ή τα ρινικά οστά, την καρδιά ή την πλάτη. Αυτό το άλας αποτελεί επίσης συστατικό των συνθετικών ιστών και είναι απαραίτητο για κάθε είδους θεραπεία.
 Καθαρίζει και θεραπεύει το αίμα.
Όλες οι επιφάνειες του σώματος που έρχονται σε επαφή με υγρασία, όπως είναι ο βολβός του ματιού ή ο λαιμός χρειάζονται την προστασία αυτού του άλατος.
Όταν από τον οργανισμό λείπει το θεϊκό ασβέστιο αποκτάμε κακό μεταβολισμό με αποτέλεσμα να έχουμε διαταραχές στο πάγκρεας, τα νεφρά, κάνοντας ραγάδες στο δέρμα κτλ.
 Το συγκεκριμένο άλας βοηθάει στην καταπολέμηση των εξανθημάτων της εφηβείας.
 Μαζί με το χλωριούχο κάλιο συμπληρώνει την δράση για την αντιμετώπιση της εφηβικής ακμής.

Silica του Τοξότη
Ο Τοξότης κυβερνά τους γοφούς, τους μηρούς, τα αιμοφόρα αγγεία και τον ανώτερο νου.
 Η Silica ή αλλιώς το πυρίτιο είναι ένα θεραπευτικό μέσον που δρα βαθιά και βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλει τα οργανικά στοιχεία που δεν είναι λειτουργικά για το ανθρώπινο σύστημα και τα οποία έχουν εισέλθει στον οργανισμό.
Το οξείδιο του πυριτίου είναι ένα από τα συστατικά των μαλλιών, του δέρματος, των νυχιών καθώς και της επιφάνειας των οστών.
 Για να είμαστε πιο ακριβής χαρίζει γυαλάδα στα μαλλιά, στα νύχια και στο δέρμα.
Το συγκεκριμένο βιοχημικό άλας είναι σαν τον χειρούργο της φύσης. Μια βασική λειτουργία του είναι να αφαιρεί το πύον από τα αποστήματα.
Όταν υπάρχει φόβος για την δημιουργία καλόγερων, αποστήματα ούλων, κριθαράκι ματιού είναι το άλας το οποίο χρησιμεύει. Βοηθάει να αντιμετωπιστεί το πύον την στιγμή που ξεκινάει να δημιουργείτε.
 Το πυρίτιο λειτουργεί συμπληρωματικά με το φθοριούχο ασβέστιο (το άλας του Καρκίνου).
Η έλλειψη του δημιουργεί εύθραυστα ή δύσμορφα νύχια, ασθένειες που επηρεάζουν την επιφάνεια των οστών και νευρικές διαταραχές.
Το πυρίτιο μπορεί να μας προσφέρει βαθύ και αναζωογονητικό ύπνο.
Μια άλλη πολύ σαφή δράση του είναι πάνω στους ιδρωτοποιούς αδένες του δέρματος, γι’αυτό είναι και το άλας που μπορεί να καταπολεμά την κακοσμία των ποδιών, τον νυχτερινό ιδρώτα και την ανεπαρκή εφίδρωση.
 Όταν κάποιος χρειάζεται Silica φαίνεται από τα μάτια του που έχουν μπει προς τα μέσα και από τις κάθετες ρυτίδες δίπλα από τα αυτιά.

Calcarea Phosphorica του Αιγόκερω
Το μέρος του σώματος που έχει ο Αιγόκερως είναι τα γόνατα, τα οστά και τα νύχια.
Το φωσφορικό ασβέστιο είναι το βασικό άλας που χρησιμοποιείτε στην οστική δομή του σώματος.
Αυτό μπορεί να θεωρηθεί σαν ιδιαίτερο υλικό του Κρόνου.
Ο Κρόνος ο οποίος είναι κυβερνήτης του Αιγόκερου αντιπροσωπεύει την αρχή και το τέλος του σώματος, επειδή τα οστά παραμένουν για πολύ καιρό ακόμα και όταν όλα τα άλλα μέρη του σώματος έχουν επιστρέψει στην αρχική τους μορφή.
Το φωσφορικό ασβέστιο είναι το πιο απαραίτητο από οποιοδήποτε άλλο άλας.
Συνδυάζεται με την ουσία «λεύκωμα» και ενδείκνυται όταν υπάρχει έλλειψη λευκώματος.
Προωθεί την υγιή κινητικότητα των κυττάρων και επαναφέρει τα αδύναμα όργανα και τους ιστούς. Σχηματίζει το σκελετικό μέρος κάθε κυττάρου.
Είναι το βιοχημικό άλας που βοηθάει σε καταστάσεις που σχετίζονται με την ατελή κυκλοφορία του αίματος.
Η έλλειψη του φωσφορικού ασβεστίου δημιουργεί υπερβολική βλέννα ή κρυολογήματα, διόγκωση των αμυγδαλών, πρήξιμο των αδένων και εξανθηματικές ασθένειες.
Επίσης είναι πολύ σημαντικό συστατικό των πεπτικών υγρών.
Αν δεν υπάρχει αυτό η τροφή δεν μπορεί να χωνευτεί και να αφομοιωθεί με αποτέλεσμα την ασιτία των κυττάρων.
Πολλές φορές άτομα τα οποία καταναλώνουν αρκετές ασβεστούχες τροφές έχουν έλλειψη του ασβεστίου.
Αυτό συμβαίνει επειδή λείπει το φωσφορικό ασβέστιο από τα πεπτικά υγρά και το ασβέστιο που υπάρχει στις τροφές δεν μπορεί εύκολα να χωνευτεί και να απορροφηθεί απλά περνάει μέσα από το σώμα.
Εδώ το συγκεκριμένο άλας θα μπορούσε να επαναφέρει την σωστή κατάσταση των πεπτικών υγρών.

Natrium Muriaticum του Υδροχόου
Τα μέρη του σώματος που κυβερνά ο Υδροχόος είναι το πάγκρεας, οι γάμπες και τα καλάμια.
Το βιοχημικό άλας του Υδροχόου είναι το χλωριούχο νάτριο.
Αυτό το άλας βρίσκεται σε κάθε ιστό και κάθε υγρό του σώματος.
Μην ξεχνάτε ότι περίπου τα δύο τρίτα του ανθρώπινου σώματος αποτελούνται από νερό το οποίο χωρίς αυτό το άλας θα ήταν αδρανές.
Τα κύτταρα του σώματος θρέφονται από ρευστά που κυλούν μέσω των ιστών και μεταφέρουν συστατικά.
 Αφήνουν την τροφή και φεύγοντας παίρνουν μαζί τους στοιχεία που είναι άχρηστα.
 Έτσι είναι ο ρυθμιστής στην ροή των υγρών μέσω των ιστών.
Χωρίς αυτό το άλας τα κύτταρα θα υποσιτίζονταν και δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν τα θρεπτικά συστατικά, επειδή δεν θα υπάρχει τρόπος είτε να εισέλθουν, είτε να εξέλθουν από αυτά.
Η έλλειψη αυτού του άλατος στον οργανισμό φαίνεται όταν η επιφάνεια του δέρματος είναι πολύ ξηρή ή πολύ υγρή.
Συναντάμε επίσης στομαχικές διαταραχές, ξηρότητα του στόματος, έρπη ζωστήρα, εκζέματα, ηλίαση, οδυνηρές εκκρίσεις οφθαλμών, υψηλό πυρετό και ακαμψία των αρθρώσεων.
 Τα άτομα που καταναλώνουν πολύ αλάτι συχνά εμφανίζονται να έχουν έλλειψη του συγκεκριμένου άλατος.
Αυτό συμβαίνει επειδή η μεγάλη ποσότητα ακατέργαστου άλατος έχει την τάση να επιβαρύνει τους ιστούς χωρίς να μπορεί να αφομοιωθεί από τον οργανισμό.
Έτσι παρεμποδίζετε ο σωστός διαμερισμός των θρεπτικών ουσιών.

Ferrum Phosphoricum του Ιχθύ
Οι αστράγαλοι και τα πέλματα είναι το μέρος του σώματος που έχουν οι Ιχθύς.
Το βιοχημικό άλας που σχετίζεται με τους Ιχθύς είναι ο φωσφορικός σίδηρος.
Ο σίδηρος είναι μεταφορέας του οξυγόνου.
Παρεμβαίνει στην σύνθεση της κόκκινης ουσίας του αίματος παίρνοντας τον αέρα που εισπνέεται και μεταφέροντας τον μέσω της κυκλοφορίας σε όλο το σώμα.
Η ένωση του σιδήρου και του οξυγόνου έχει σαν αποτέλεσμα το κόκκινο αίμα.
Όταν ο σίδηρος λείπει το αίμα είναι χλωμό και αναιμικό.
Ο σίδηρος έχει αναλάβει το σύστημα μεταφοράς όπως ακριβώς έχουν αναλάβει και τα πόδια να κρατάνε το υπόλοιπο σώμα.
Η υγεία εξαρτάται από την σωστή ποσότητα του φωσφορικού σιδήρου στο αίμα λόγω της χημικής συγγένειας του με το οξυγόνο που μεταφέρουν σε όλα τα σημεία του οργανισμού.
 Όταν οι φορείς του οξυγόνου λείπουν, η κυκλοφορία αυξάνει προκειμένου να μεταφέρει την σωστή ποσότητα στα άκρα.
Μην μπερδευτείτε, ο φωσφορικός σίδηρος δεν είναι τονωτικό συμπλήρωμα σιδήρου.
Δίνει δύναμη και αντοχή στα κυκλικά τοιχώματα των αγγείων, ειδικά στις αρτηρίες.
 Όταν υπάρχει έλλειψη του συγκεκριμένου άλατος από τον οργανισμό δεν κυκλοφορεί το αίμα ελεύθερα.
Πολλές φορές φαίνεται στο πρόσωπο με μαύρους κύκλους στα μάτια.
Σε προηγούμενο άρθρο είχα αναλύσει ότι για νευρικές διαταραχές και πονοκεφάλους ο ιδανικός συνδυασμός είναι εάν αναμείξετε το φωσφορικό κάλιο του Κριού (κεφάλι) με το φωσφορικό μαγνήσιο του Λέοντα (καρδιά) και τον φωσφορικό σίδηρο των Ιχθύων (πέλματα).
γράφει η Στέλλα Κουρή

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια