Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Νικόλ Κίντμαν ετοιμάζεται να υποδυθεί την Γκρέις Κέλι

Για κάθε ηθοποιό που μοιάζει (ή και δε μοιάζει) έστω και λίγο με τη θρυλική πριγκίπισσα του Μονακό, Γκρέις Κέλι, το ενδεχόμενο να υποδυθεί τη γυναίκα – μύθο των τεχνών και της κομψότητας σε μια κινηματογραφική βιογραφία, μοιάζει δελεαστικό.
Η ζωή της Γκρέις Κέλι άλλωστε προσφέρεται για το πανί.
Δεν ήταν μόνο η καριέρα της στο Χόλιγουντ και το παραμύθι του βασιλικού της γάμου με τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό που φαντάζουν άκρως κινηματογραφικά, αλλά και το ξαφνικό τέλος της από αυτοκινητικό δυστύχημα, υλικά για μια ταινία που θα συγκινήσει τα πλήθη.
Ο Ολιβιέ Νταάν της επιτυχίας «Ζωή σαν Τριαντάφυλλο» για την Εντίθ Πιαφ (ρόλος που χάρισε το Όσκαρ στη Μαριόν Κοτιγιάρ) καταπιάνεται με τη ζωή της Κέλι, σε σενάριο του Αράς Αμέλ και με τη Νικόλ Κίντμαν να συζητά να αναλάβει το ρόλο.
Η Κίντμαν, που προέρχεται από μια αξιόλογη χαμηλότονη ερμηνεία στο «Rabbit Hole» και μια παρωδία του εαυτού της στο «Σύζυγος προς Ενοικίαση» έχει διάφορα πρότζεκτ στα σκαριά (την αγγλόφωνη ταινία του Παρκ Τσαν Γουκ «Stoker», το «Paperboy» του Λι Ντάνιελς και το «Railway Man» με τον Κόλιν Φερθ), αλλά θα είναι μια πρόκληση γι' αυτήν να αναλάβει το ρόλο της Γκρέις, αφού η ταινία δεν πρόκειται να την παρουσιάζει στο ξεκίνημά της, αλλά ήδη μετά από κάποια χρόνια στο θρόνο της πριγκίπισσας του Μονακό.
Το φιλμ, με τίτλο «Grace of Monaco», επικεντρώνεται σε μόλις έξι μήνες της ζωής της το 1962, όταν η παρασκηνιακή συμμετοχή της στη διαμάχη του πρίγκιπα Ρενιέ με τον στρατηγό Σαρλ ντε Γκολ ήταν καταλυτική στη διαχείριση μιας πολιτικής κρίσης, με στόχο το … παραδεισένιο φορολογικό σύστημα του γαλλικού πριγκιπάτου.
Για την ιστορία Γκρέις Κέλι, γεννημένη στη Φιλαδέλφεια από πλούσια οικογένεια, έκανε τα πρώτα της βήματα στο σινεμά στην αυγή της δεκαετίας του '50, συνέδεσε το όνομά της με τον Γκάρι Κούπερ (High Noon), αλλά και τον Άλφρεντ Χίτσκοκ (Dial M For Murder, To Catch A Thief, Rear Window), ενώ απέσπασε Όσκαρ για την ερμηνεία της στο Country Girl το 1954.
Η επίσκεψη στις Κάννες ένα χρόνο αργότερα, θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα, αφού θα είναι η πρώτη φορά που συστήνεται στον πρίγκιπα Ρενιέ και μετέπειτα σύζυγό της.
Η Κίντμαν, που τα τελευταία χρόνια έχει δυστυχώς απομακρυνθεί από τον καλύτερο εαυτό της, όχι μόνο εξαιτίας «άχρωμων» επιλογών ταινιών, αλλά και λόγω των μάλλον υπερβολικών πλαστικών επεμβάσεων που έχουν αλλοιώσει την άλλοτε αιθέρια φυσιογνωμία της, θα έχει πάντως την ευκαιρία να αποδείξει τις ικανότητές της σε μια ταινία που (στα πρότυπα και της περσινής Μέριλιν) αναμένεται να γίνει μαγνήτης τόσο για το αμερικανικό, όσο και για το ευρωπαϊκό κοινό.
e-go.gr/cinema

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια